YUNGBLUD

YUNGBLUD

location-iconHALA Zagreb P233, Zagreb

YUNGBLUD

Tickets / services / products

Price

Quantity

Regularna ulaznica

1.50 EUR

40.00 EUR

Tickets:

0.00 EUR

x Fee :

0.00 EUR

Total:

0.00 EUR

{{ promoCodeMessage }}

Note: if the discount promo code is valid, the discount will be applied in the next step

More about the event

Buy tickets for YUNGBLUD, 12.06.2024. in HALA Zagreb P233, Zagreb

YUNGBLUD – po prvi put nastupa u Zagrebu!
Nagrađivani umjetnik iz Jorkšira, Dominic Harrison YUNGBLUD, poznat po svojoj zaraznoj energiji, punkerskom stavu i himničnom pop zvuku, čvrsto temeljeći dance-orijentirani rock u 21. stoljeću, prvi put nastupa u Hali Zagreb 12. lipnja ove godine.

Puštena u pogon singlom iz 2017. Godine, „I Love You, Will You Marry Me“, YUNGBLUDova karijera od tada je u stalnom usponu. Inspiriran legendama, počevši od emotivaca MCR, preko rock vizionara Freddieja Mercuryja i Alexa Turnera, pa sve do suvremenog hip hopa Kanyea i Eminema, on sa lakoćom prelazi žanrovske granice, dopunjujući svoje stvaralaštvo ne samo pop senzibilitetom, već i iskrenošću umjetnika koji se ne libi ukazati na iskustva svoje generacije: gentrifikaciju, izazove odrastanja i političku korupciju. Prakticirajući ono što propovijeda, YUNGBLUD se osim glazbe angažira i aktivistički, baveći se mentalnim zdravljem i drugim društvenim temama našeg vrijemena. Kritičari i publika su priznali ova nastojanja – 2022. godine njegov drugi album, "weird!” certificiran je zlatnim tiražom i trenutno ima preko 6 milijuna slušatelja mjesečno na Spotifyju, kao i preko 3 milijarde globalnih streamova.

Najnoviji, istoimeni projekt, također objavljen 2022. godine za Geffen, daje jedinstveni uvid u viziju YUNGBLUDA, ne skrivajući očitu ljubav prema zvucima prošlosti. Nije ni čudo – jedan od glavnih singlova, „Tissues“, napisan je u suradnji sa legendarnim frontmanom The Cure, Robertom Smithom, što ga čini samo jednom u nizu uspješnih suradnji mladog artista. Uz uzorne predstavnike svoje generacije, poput Machine Gun Kelly-ja i WILLOW, svestrani YUNGBLUD uspio je ostvariti suradnju i s legendarnim Ozzyjem Osbourneom koji se, zajedno sa suprugom Sharon, pojavio u spotu za pjesmu „The Funeral“ iste godine. Tom je prilikom, živuća legenda i rodonačelnik teške glazbe mladom umjetniku prenio djelić svoje mudrosti – „Nikada se ne ispričavaj ni za što. Kasnije će te razumjeti. Vrijeme uvijek pokaže.“ Ako je beskompromisna predanost vlastitom zvuku ikakav pokazatelj, YUNGBLUD je poslušao.

Glazbeni spotovi:
https://youtu.be/oOWBsmgjmPo?si=DUaZOntL2SgY_cmC
https://youtu.be/2m6nGyM8kTs?si=z1Lc2aIgUAnpQ_dA
https://youtu.be/rM1shsSRqB8?si=EpQVIEc-72MuaBEs

Događaj na Facebook-u:
https://www.facebook.com/events/418522740599629

YUNGBLUD: INST | FB | YOUTUBE | SPOTIFY

Za medijske upite pišite na [email protected]

Share event: