VLADA DIVLJAN tribute with Zdenko Kolar

VLADA DIVLJAN tribute with Zdenko Kolar

location-iconTvornica Kulture P232, Zagreb

VLADA DIVLJAN tribute with Zdenko Kolar

More about the event

Buy tickets for VLADA DIVLJAN tribute with Zdenko Kolar, 21.04.2023. in Tvornica Kulture P232, Zagreb

Petak, 21. travnja 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Zagreb, 24. siječnja 2023. – U petak, 21. travnja 2023. godine bend (ne)normalni održat će koncert u čast jednom od najupečatljivijih i najvećih glazbenika i tekstopisaca Novog vala – Vlade Divljana. U Tvornici kulture pridružit će im se i poseban gost, basist VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i suradnik, Zdenko Kolar.

Nakon niza uspješnih i rasprodanih koncerata u beogradskom Kolarcu, MTS Dvorani (bivšem Domu sindikata) te dva koncerta u Botaničkoj bašti u kojoj je nastupe u čast Vlade Divljana poslušalo više od 2500 ljudi, (ne)normalni dolaze u Zagreb kako bi s publikom podijelili ljubav prema liku i djelu Vlade Divljana.

Idoli – „Nebeska Tema“

Jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije, VIS Idoli, od 1979. godine kada je nastao, svojim je glazbenim eksperimentima pomicao granice i postavljao nova pravila u svijetu glazbe. Njihova je glazba još uvijek uzor i nepresušan izvor inspiracije glazbenicima, ali i slušateljima. Tekstovi u kojima je zabilježen duh vremena, glazbeni aranžmani koji su uvijek bili korak ispred vremena, posebnost zvuka, težnja drugačijemu i kreativni autorski pečat obilježja su koja su Idole učinila jednim od najvažnijih bendova ovih prostora. Njihov je album ''Odbrana i poslednji dani'' bio odabran za prvo mjesto na listi Najboljih 100 albuma 1955-2015 prema izboru časopisa Rolling Stone u kojemu su sudjelovali brojni glazbeni kritičari, novinari i producenti iz regije, a prošle je godine u Muzeju Suvremene Umjetnosti predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje. Svoju je bezvremenost nakon toga dokazao i višetjednim zadržavanjem na top ljestvicama prodaje.

Idoli – „Maljčiki“

Publika će se u Tvornici moći prisjetiti najljepših Vladinih pjesama iz razdoblja kada je stvarao s Idolima, ali i onih koje su nastale u suradnji s Ljetnim kinom. Upravo su pjesme Idola obilježile i nastavljaju obilježavati brojne mladosti i ljubavi zbog čega će travanjski koncert biti jedinstvena prilika za doživljavanje Divljanova opusa uživo. ''Nebeska Tema'', ''Kenozoik'', ''Retko Te Viđam Sa Devojkama'', ''Igrale Se Delije'', ''Maljčiki'' i ''Devojko Mala'' samo su neke od pjesama koje još uvijek zaslužuju pažnju i ljubav publike.

Osim što će odati čast neponovljivom Vladi Divljanu, bend (ne)normalni predstavit će i svoj autorski materijal. Iza sebe imaju dva albuma – ''(ne)kompatibilnosti'' te ''Refren za poneti'', a njihov će koncert u Tvornici biti idealna prilika za uživanje u starome i upoznavanje novoga.

Ulaznice u pretprodaji možete pronaći po cijeni od 12 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta ulaznica će iznositi 15 eura.

Share event: