Veja i posebni gosti Čipkice u Zagrebu!

Veja i posebni gosti Čipkice u Zagrebu!

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

More about the event

Buy tickets for Veja i posebni gosti Čipkice u Zagrebu!, 11.06.2022. in Klub Boogaloo, Zagreb

Veja konačno u Boogaloou! Trebala je doći još u ožujku 2020., ali u međuvremenu se, štošta izdogađalo, pa ovaj put dolazi s novim dugoočekivanim albumom “Škura ura” kojeg će promovirati u subotu, 11. lipnja uz posebne goste - zbor Čipkice! 


Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 60-ak nastupa u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, kao i onima nešto manje susjednima. Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu i publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.
Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mijeh, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste – živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva.
Do sada su izdali jedan album, “Dolina mlinova” iz 2014., a uskoro bi svjetlo dana trebao ugledati i drugi, “Škura ura”. Aktualni singl im je “Teško majci”, specifičan po načinu pjevanja - bugarenju. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš.
FB: https://web.facebook.com/vejamusic/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=7BnAxh4YyYk


**čipkice** su ženski vokalni etno ansambl. Postoje i pjevaju od 2008. g. kada ih je osnovala renomirana etno glazbenica Lidija Dokuzović s idejom izvođenja tradicijske glazbe cijelog svijeta.
Ideja i ljubav prema svjetskom glazbenom folkloru ne jenjava ni nakon četrnaest godina aktivnog djelovanja i gostovanja na raznim festivalima i humanitarnim priredbama te suradnji s mnogobrojnim umjetnicima.
Uz nezaobilaznu hrvatsku tradicijsku glazbu njihov bogat i šarolik repertoar obuhvaca i pjesme mnogih drugih zemalja i kontinenata, a svladavanje novih pjesama, jezika i načina pjevanja izazov je kojem se svaki puta iznova vesele.
FB: https://www.facebook.com/chipkice
YT: https://youtube.com/watch?v=5zzgw8yf4mE&feature=share
Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Share event: