THE MARCH VIOLETS + THE BELLWETHER SYNDICATE + PHANTASMAGORIA

THE MARCH VIOLETS + THE BELLWETHER SYNDICATE + PHANTASMAGORIA

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

More about the event

Buy tickets for THE MARCH VIOLETS + THE BELLWETHER SYNDICATE + PHANTASMAGORIA, 15.10.2023. - 16.10.2023. in Klub Boogaloo, Zagreb

BRITANSKE POST-PUNK / GOTH ROCK LEGENDE THE MARCH VIOLETS I THE BELLWETHER SYNDICATE, BEND LEGENDARNOG WILLIAMA FAITHA (EX – CHRISTIAN DEATH, MEPHISTO WALTZ, FATE + THE MUSE) IZ AMERIKE PO PRVI PUTA DOLAZE U HRVATSKOJ U NEDELJU 15.10.2023. U ZAGREBAČKOM BOOGALOO, A KAO GOSTI ĆE NASTUPITI ZAGREBAČKA PHANTASMAGORIA

U nedelju 15.10.2023. će po prvi puta u Hrvatsku doći Britanske post-punk / goth rock legende The Macrh Violets, a s njima The Bellwether Syndicate, band legende punk i goth scene iz Los Angelesa, Williama Faitha koji je svirao u Chrian Death, Shadow ProjectMephisto Waltz i osnivač je grupe Faith + The Muse. Kao uvod u ovu posebnu večer će nastupiti zagrebački darkeri Phantasmagoria koji ove godine slave 35 godina postojanja, a glazbu će prije i poslije koncerta puštati DJ Tomi Phantasma.

 

 

The March Violets su osnovani 1981. godine u britanskom gradu Leads. Dolaze iz post punk scene i svoju su glazbu počeli stvarati po uzoru na svoje sugrađane The Sisters Of Mercy koji također dolaze iz Leedsa. The Sisters Of Mercy tj njihova izdavačka kuća  Merciful Release im je 1982. objavila svoj prvi EP „Religious as Hell“, a nakon toga i singl „Grooving in Green“. 1983. The March Violets osnivaju svoju izdavačku kuću Rebirth records i objavljuju kultni singl singl „Crow Baby“ s kojim postaju jedni od glavnih aktera britanske goth scene i jedan od zaštitnih znakova tadašnjeg najpopularnijeg Goth okupljališta, londonskog Bat Cavea. Nakon toga objavljuju svoj najveći hit sve do današnjih dana „Snake Dance“. 1984. objavljuju album „Natural History“, a 1985. godine „Electric Shades“ da bi 1987. godine prestali s radom. 2007. godine se ponovo okupljaju, a 2013. godine objavljuju album „Made Glorious“, i 2015. godine „Morality“.

The Bellwether Syndicate osnovao je 2011., William Faith sa svojom partnericom, voklaisticom "Scary Lady Sarah" Rose Faith, a na ovoj turneji promoviraju svoj novi album „Vestige & Vigil“ koji je proglašen za jedan od najzanimljivijih albuma na novoj dark sceni zbog spoja žestokog old school post punk zvuka s modernim dark izričajem.

 

Zagrebačka Phantasmagoria ove godine slavi 35 godina postojanja pa će tako na repertuaru biti uglavnom starije, pa i neke vrlo rijetko izvođene pjesme i to će biti sjajan uvod za ovaj post punk / goth rock spektakl.

 Vrata se otvaraju u 19:00 sati, u 20:00 sati će na pozornicu izaći Phantasmagoria, u 21:00 sati The Beelwether Syndicate, a u 22:00 The March Violets. Cijena ulaznica iznosi 20 € early bird (prvih 100 ulaznica), 25 € regularne ulaznice i 28 € na dan koncerta.

Share event: