The Garden Presents * Kenny Dope

The Garden Presents * Kenny Dope

location-iconPeti kupe, Zagreb

More about the event

Buy tickets for The Garden Presents * Kenny Dope, 15.06.2022. - 16.06.2022. in Peti kupe, Zagreb

"The Garden presents" serijal se nastavlja nastupom majstora beatova Kennyja Dopea 15.6. u Petom Kupeu!

Podršku u Petom Kupeu 15.6. mu pružaju njegov prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te spiritus movens Petog Kupea Antonio Zuza.


Četiri puta nominiran za nagradu Grammy, Kenny Dope jedan je od najkreativnijih i najinventivnijih glazbenika današnjice. Od samih svoj početaka, još kao teenager iz Brooklyna, zabavlja i zadivljuje mase svojom fuzijom housea, hip-hopa, latina, jazza, soula i broken beatova. Rođen 1970., Kenny Dope je odrastao u Brooklyns Sunset Parku i već početkom 80-ih upijao je hip hop ritmove koji su se svirali na uličnim partyjima. Zajedno sa svojim glazbenim partnerom i prijateljem, Mikeom Delgadom, Kenny je organizirao niz kvartovskih zabava pod pseudonimom Masters at Work, na koje je redovito dolazio i njihov idol Todd Terry.

Na inicijativu Todda Terryja, Kenny Dope 1990. upoznaje Little Louie Vega, kemija se momentalno stvorila i započeli su kreativan projekt Masters At Work, koji i dan danas svakom ljubitelju house glazbe izaziva trnce. Kako je Masters At Work zvuk postao sve prodorniji u klubovima, postali su traženi od drugih umjetnika i izdavača, na kraju remiksirajući i producirajući umjetnike kao što su Janet Jackson, Daft Punk, Aaliyah, Kanye West, Barbara Tucker, India, Luther Vandross, BeBe Winans, George Benson i mnoge, mnoge druge.

Prijelomni trenutak Kennyja Dopea kojim je doživio proboj kao solo izvođač došao je s albumom "Buckeheads" 1995. godine. Pjesma "The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind)" je ispunila Kennyjevu ambiciju da napravi nešto sirovo, nešto što je zabavno. Sa svojim prodornim bubnjevima, škripavim zvučnim efektima i proširenim uzorkom iz "Chicagos Street Playera", pjesma je bila apsolutna senzacija u undergroundu i ubrzo je srušio europske top ljestvice svojim prvim velikim hitom. Nakon uspjeha albuma "Buckeheads", Kenny je napravio pauzu od solo karijere, fokusirajući se na suradnički rad s Vegom. Album "Nuyorican Soul" označio je posebno važan trenutak, a na njemu je bio ispisan nepogrešivo kreativni otisak Kennyja Dopea jer je stajao iza svakog aspekta stvaranja, a sam album je označio tranziciju Kennyja Dopea u jednog od najvažnijih američkih suvremenih producenata.

Posljednjih desetak godina Kenny Dope je imao pune ruke posla izdajući doslovno tisuće pjesama, remiksirajući stotine singlova i DJ-ingom diljem svijeta. U svom produkcijskom radu, Kenny dosljedno pokazuje svoju osebujnu sposobnost slaganja vrhunskih ritmova dok miješa bezbroj glazbenih stilova kako bi pružio ultimativni mix. Sa svojom dugogodišnjom reputacijom izvanrednog DJ-a, Kennyjev program je jedan osebujan melting pot housea, jazza, funka, soula i hip-hopa, a pritom održava show šarenim, energičnim i duhovnim. Dok produkcija i turneje uzimaju većinu njegovog vremena, Kenny je svejedno osnovao Kay-Dee Records, sa škotskom funk DJ legendom Kebom Dargeom. Kay-Dee je postao dom za reizdavanje rijetkih klasičnih funk ploča, jer "postoji toliko sjajne glazbe da su nam je odlučili pronaći i predstaviti", a cilje etikete je također promovirati i predstaviti nadolazeće velike glazbene nade.

Kenny je tijekom svoje karijere priznao da je bilo trenutaka kada nije bio inspiriran za stvaranje glazbe zbog onoga što je dominiralo novim smjerom zvuka. Međutim, slušanje glazbe bez predrasuda omogućilo mu je da nastavi otkrivati nove stilove, umjetnike i glazbenike, te da održi svoju ljubav prema glazbi živom. Kenny ostaje inspiriran i motiviran ne radeći ono što mora, već ono što voli. To je ono što njegovu glazbu čini bezvremenskom. Bilo da sjedi za mix pultom, nastupa pred publikom ili je u potrazi za sljedećim odličnim reizdanjem, beat majstor će nastaviti blistati kao Masters at Work.


Share event: