Seine - promocija albuma Naizust

Seine - promocija albuma Naizust

location-iconKSET, Zagreb

More about the event

Buy tickets for Seine - promocija albuma Naizust, 27.05.2022. in KSET, Zagreb


U petak, 27. svibnja 2022. u KSET ponovno dolazi Seine, ovoga puta kako bi promovirali svoj novi album pod nazivom "Naizust"!

Seine je kantautorski projekt Ivana Ščapeca nastao 2008. te vremenom evoluirao u jedan od
najzanimljivijih regionalnih bendova nove generacije. Počevši kao gitarski indie-punk bend, 2017. godine izbacili su svoj hvaljeni debitantski album "Sno Sna" za Moonlee Records (SI) i VOX project (FR). Uslijedila je regionalna, kao i europska promocija ploče, s nekoliko dužih europskih turneja gdje SEINE stiče status koncertne atrakcije. Nepunih godinu i po nakon debi albuma koji se bavio snovima, bend izbacuje svoj drugi album pod nazivom "22", koji je također konceptualno zaokružen, no ovaj put oko teme novca.Tek što su najavili novu europsku turneju te dobili nominaciju za najbolji europski nezavisni album "IMPALA", grupa je morala otkazati sve svoje koncertne aktivnosti uslijed pandemije. Tako dvije pandemijske godine provode u studiju snimajući svoj treći album "Naizust", tek sporadično nastupajući. Uskoro se grupi pridružuje Vatroslav Živković na basu i elektronici (litl itali, Nemeček) kao treći član kolektiva.

Njihov treći album ponovno predstavlja veliki odmak od zvuka koji su dosad ustanovili, gdje gitare skoro u potpunosti zamjenjuju sintevi, a bubnjeve bitovi. Anksioznost i krik drugog albuma zamjenjuju šapat, tople melodije i trip-hop ritmovi, a tematska preokupacija ponovno nalazi svoj centralni motiv, ovaj put u ljudskom jeziku i riječima. Time Seine ponovno ustraju u svojoj nepredvidljivosti i mijenjanju zvučne slike, te se etabliraju kao jedan od najhrabrijih i najzačudnijih punk bendova svoje generacije.

Karte možete kupiti u pretprodaji u KSET-u ili na stranicama entria, cijena karata u pretprodaji iznosi 45 kuna, dok će na dan koncerta biti 60 kuna.
fb: https://web.facebook.com/Seine23
ig: https://www.instagram.com/seine_sno/
bc: https://seine.bandcamp.com/album/naizust

Share event: