PICNIC GALACTIC / ČUDNA ŠUMA=DISCOHERNIA, Kudikamo?, ELEVEN

PICNIC GALACTIC / ČUDNA ŠUMA=DISCOHERNIA, Kudikamo?, ELEVEN

location-iconTvornica Kulture P232, Zagreb

More about the event

Buy tickets for PICNIC GALACTIC / ČUDNA ŠUMA=DISCOHERNIA, Kudikamo?, ELEVEN, 10.03.2023. in Tvornica Kulture P232, Zagreb

PICNIC GALACTIC / ČUDNA ŠUMA u Mali pogon dovodi Discoherniju, KUDIKAMO? te ELEVEN

Petak, 10. ožujka 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Zagreb, 21. veljače 2023. – Inicijatori i organizatori drive-in open air koncerta PICNIC GALACTIC koji je održan u vrijeme lockdowna u Zračnoj luci Franjo Tuđman, u petak, 10. ožujka 2023. godine zauzimaju prostor Malog pogona Tvornice kulture. Povodom objave singlice ''Pljuni na sistem/Čudna šuma'' u Malom će pogonu publiku zabavljati Discohernia uz posebne goste Kandžiju i Tomfu (Kawasaki 3P), KUDIKAMO? te ELEVEN.

Pjesma ''Čudna šuma'' originalno je objavljena 1973. godine na albumu prvijencu kultne YU Grupe, a najpoznatija je obrada ona u izvedbi benda Disciplin A Kitschme objavljena na njihovom albumu ''Svi za mnom!'' 1986. godine. Iz tog je razloga kolektiv Discohernia u suradnji s Tomislavom Vukelićem, poznatijim pod nadimkom Tomfa iz benda Kawasaki 3P, objavio svoju verziju pjesme ''Čudna šuma'' te je posvetio legendarnom Koji. „Osim obrade ''Čudne šume'', na singlici je i autorska kompozicija ''Pljuni na sistem'' koja je nastala kao reakcija na sve loše stvari koje nas okružuju, to je jedan usputni uzvik negodovanja, pa smo htjeli da ostane negdje zapisan u vremenu“, rekao je osnivač kolektiva Nedeljko Mikac Cak. Pjesma ''Pljuni na sistem'' nastala je u suradnji s talentiranim osječkim reperom Kandžijom. Oba su singla objavljena na ploči u posebnom izdanju PDV Recordsa kao 7'' lathe cut.

Discohernia – „Pljuni na sistem“ feat. Kandžija

Discohernia je eklektičan glazbeni projekt koji čine Ivan Beuc (klavijature), Stipe Božinović Mađor (truba i vokal), Tomislav Grubišić (bubanj) te idejni začetnik kolektiva Nedeljko Mikac Mac (bas i vokal). Iako se ne vole svrstavati u kutije i prepuštaju se kreativnoj slobodi, svoju glazbu opisuju kao psihodelični noise s elementima disca, jazza, trancea u funky kombinacijama, ali bez električne gitare. Kolektiv na intrigantan način propituje granice glazbenih stilova, a karakteriziraju ga žestoka ritam sekcija i psihodelija koje kombiniranjem različitih stilova prelaze u nepredvidljivi spontani fusion.

Discohernia – „Čudna šuma“ feat. Tomfa

KUDIKAMO? predstavljaju se kao muzičko-istraživački duo, a čine ga Roko Margeta i Đuro Dobranić. Njihova je svirka gotovo u potpunosti temeljena na improvizaciji što svaki nastup čini jedinstvenim i neponovljivim. Duo je to koji pluta kroz heavy bass, spacy, dubby, hoppy, balkan i elektro groove improvizacije na analognim synthevima, looperima, sampleru, bubnjevima, melodici te raznim igračkama u službi instrumenata, a sve u svrhu zabave vječito rasplesane publike.

KUDIKAMO? – „Disko Balakana (Live)“

ELEVEN je samostalni live act Ivana Levačića, poznatog kao bubnjara bendova ABOP, Chui te Kries. Levačić svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina, a karakterizira je zvuk IDM-a, elektra, tehna i drugih žanrova elektroničke glazbe. Čvrste, plesne ritmove i bas dionice isprepliće s emotivnim filmskim temama i poletnim sekvencama analognih sintesajzera. ELEVEN je 2020. godine osvojio i nagradu Ambassador 2020 za najperspektivniji autorski projekt. Levačić je svoj bubnjarski trag ostavio i u bendovima Pridjevi, Lollobridgida, Pips, Chips & Videoclips, Mayales, a bio je i prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

ELEVEN – „DNA Traveller (Live)“

U sklopu projekta PICNIC GALACTIC / ČUDNA ŠUMA glazbenu će poslasticu publici u Malom pogonu 10. ožujka priuštiti Discohernia s posebnim gostima Kandžijom i Tomfom, KUDIKAMO? te ELEVEN. 

Ulaznice potražite po pretprodajnoj cijeni od 6 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima te online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 8 eura.

 

 

 

Share event: