PARAF + GRČ + Eksodus

PARAF + GRČ + Eksodus

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

More about the event

Buy tickets for PARAF + GRČ + Eksodus, 23.09.2023. in Klub Boogaloo, Zagreb

KONCERTNA PROMOCIJA NOVOG LIVE ALBUMA „DELTA LIVE 2022“ I REIZDANJA ALBUMA „IZLETI“ LEGENDARNE RIJEČKE PUNK GRUPE PARAF UZ GOSTE, JOŠ JEDNE RIJEČKE LEGENDE, GRUPA GRČ I EKSODUS IZ ZAGREBA U SUBOTU 23.09.2022. U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU

U subotu 23.09.2023. će riječke punk legende Paraf imati svoj prvi samostalni koncert nakon ponovnog okupljanja u Zagrebu, u popularnom Boogaloo Clubu. Ujedno će to biti i promocija njihovog novog albuma uživo nazvanog „DELTA live album 2022“ i reizdanja drugog albuma „Izleti“ na vinilu, oboje u izdanjima Dallas recordsa. Kao posebni gosti nastupit će dugogodišnji prijatelji grupe Paraf, još jedne legende riječke alter scene, grupa Grč i zagrebački punk rockeri Eksodus.

 

Na koncertu će svirati obje postave Parafa. Prva postava s legendarnim Valterom Kocijančićem kao frontmenom, koja je 1980. objavila njihov prvi album „A dan je tako lijepo počeo...“ koji glasi za najbolji punk rock album na ovim prostorima i druga postava s vodećim ženskim vokalom, Pavicom Čabrijan aka Vim Cola koja je zamijenila Valtera Kocijačnića. U drugoj postavi objavili su album „Izleti“ (1981) koji slovi za jedan od najboljih post punk tj. novovalnih albuma na ovim prostorima i album „Zastave“ (1984) koji je jedan od prvih post punk dark albuma na ovim prostorima. Tako će Paraf proći kroz cijeli svoj opus i odsvirati sve svoje hitove, od punk himni s prvog albuma „Na tragu“, „Narodna pjesma“, „Perpekstiva“, „Visoki propisi“, novovalne hitove s drugog albuma „Pobuna bubuljica“, „Želim biti vojnik“, „Ružan san“, s trećeg „Željko“, „Zastave“,.... Naravno, tu će biti i „Rijeka“ i „Moj život je novi val“ koje su objavljene tada na singlu, a nalaze se i na reizdanju prvog albuma, pa nikad objavljena „Goli otok“, pa „Fini dečko“, prvi singl s Vim Colom koji je također izašao samo kao singl, a sada se nalazi i na reizdanju drugog albuma „Izleti“, kao i nikad objavljena „Praznik“. Pored poznatog opusa, Paraf će odsvirati i svoje nove pjesme „Bez lica“, „Dosta!“ i „Novi Berlin“. Frontmeni Valter Kocijančić i Vim Cola, originalni basist Zdravko Čabrijan -  Zdrave i original klavijaturist Raul Varljen sada su pojačani izvrsnom Ivom Močibob na vokalima, uvijek furioznim Vladom Simcichom Vave (ex Laufer) na gitari, Denijem Šesnićem na drugoj gitari, te Alenom Tibljašem na bubnjevima - tako da Paraf sada uživo zvući moćnije nego ikada!

 

Prošle godine Paraf je u riječkom Exportdrvu održao koncert na kojem su predstavili materijale sa svoja tri legendarna albuma i prvi put uživo izveli nove materijale među kojima je publika imala priliku čuti 'Bez lica', ‘Dosta!’ i ‘Novi Berlin’ i sve to snimili audio i video te će uskoro izaći live album s tom snimkom pod nazivom "DELA live album 2022". Prvi live video uradak s tog koncerta Parafi predstavljaju pjesmom ‘Želim biti vojnik’, originalno s albuma “Izleti”, a nakon toga su izašli i videosi za pjesme „Javna kupatila“, "Nestašni đački izleti" (original s albuma „Izleti“) i „Goli otok“ (neobjavljena pjesma iz prve faze benda).

" alt="" /> 

Kao posebni gosti na ovom koncertu će nastupiti još jedne riječke legende, bend koji na žalost nije imao sreću objaviti album u ono vrijeme, ali su i bez toga upisani zlatnim slovima u povijest riječke, hrvatske, ali i ex YU alternativne rock scene, kontroverzna grupa Grč.
Grč postoji od 1982. godine, a nihov album prvijenac „Sloboda narodu“ koji je trebao izaći na vinilu 1987. izlazi tada samo na audio kazeti. No, njihove dvije pjesme ipak se pojavljuju na riječkoj legendarnoj kompilaciji „Rijeka, Paris, Texas“. Grupa se nakon toga radi raznih tenzija razilazi. Godine 2008. Grč izdaje svoj prvi CD – „Još ima krvi“ na kojem se nalazi 16 pjesama koje su presjek njihovog rada od početka tj. „Slobode Narodu“ do tada, a nakon toga napokon izlazi i „Sloboda narodu“ na vinilu. Tada u bend dolazi gitarist Orijen Modrušana – Orija i Grč postaje ponovo aktivniji. Grč slovi za kontroverzan bend s glazbom inspiriranom post punkom, morbidnim, ali visoko kvalitetnim tekstovima  i performanceima na koncertima koje izvodi riječka legenda, frontmen Zoran Štajduhar – Zoff.

Prvi će na pozornicu izaći zagrebački old school punk rock bend Eksodus koji je također u svojoj prvoj fazi svirao sredinom osamdesetih, točnije od 1983. do 1987. te prešao iz punk rock faze u post punk fazu kao i Paraf. Ponovo su se okupili 1998. i od tada sviraju svoj stari kao i novi materijal.

Vrata se otvaraju u 20 sati, Eksodus će izaći na pozornicu u 20:20, Grč u 21:15, a Paraf u 22:15 sati.

Ulaznice kupljene za prijašnje odgođene datume (17.11.2022. i 11.03.2023.) vrijede za ulaz na novi datum koncerta.

Nakon koncerta se nastavlja 80's Party by Tomi Phantasma. Posjetitelji koncerta moći će ostati besplatno na 80's Partyju, dok će se za ostale ulaz na ulazu naplaćivati 4 €.

Share event: