OPĆA OPASNOST - IMAGINARIUM SUMMER NIGHTS

[CANCELLED] OPĆA OPASNOST - IMAGINARIUM SUMMER NIGHTS

location-iconTeniski stadion Firule, Split

THE EVENT IS CANCELED.

Refunds for tickets purchased through www.entrio.hr will be automatically made no later than one month after the scheduled start of the event. For tickets purchased at the Entrio point of sale, a refund request must be submitted via the website www.entrio.hr/refund, not later than one month after the scheduled start of the event.
Please note, refunds for tickets purchased at the point of sale can no longer be obtained at the point of sale!

More about the event

Buy tickets for OPĆA OPASNOST - IMAGINARIUM SUMMER NIGHTS, 18.08.2023. in Teniski stadion Firule, Split

Obavještavamo vas kako je događaj OPĆA OPASNOST - IMAGINARIUM SUMMER NIGHTS, a koji se trebao održati 18.08.2023. na žalost odgođen.

Novi datum događaja bit će poznat uskoro, o čemu ćemo vas dodatno obavijestiti.

Sve kupljene ulaznice bit će važeće za novi datum i nije ih potrebno mijenjati. U slučaju da vam novi datum ne odgovara, povrat novca za ulaznice kupljene online kao i gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta potrebno je zatražiti isključivo putem www.entrio.hr/refund web forme, najkasnije do 25.08.2023. u 23:59h.

 

Imaginarium Summer Nights posvećen je glazbenim večerima u trajanju od 3 dana, a ove godine pripremamo spektakl s izvođačima s vrha hrvatske estrade. Imaginarium Summer Nights održavat će se na teniskom stadionu Firule u Splitu od 18. - 20. kolovoza 2023.

OPĆA OPASNOST - IMAGINARIUM SUMMER NIGHTS, 18.08.2023. u 20:30 h

Predgrupa: RAPTOR

 

Bend "OPĆA OPASNOST" osnovali su dvojica mladih županjaca, Slaven Živanović - Žiža i Pero Galić 1992. godine. Pridružili su im se Igor Kolić i Silvio Soljačić na gitarama, Eugen Nemet na bubnjevima i Ivan Nol na bas gitari.

1993. godine snimili su i objavili svoj prvi studijski materijal, album u obliku kasete, koji je naslovljen jednostavno„Opća Opasnost“. Grupu ubrzo napuštaju Ivan i Eugen, Igor preuzima bas gitaru, a za bubnjeve sjeda Ranko Šlibar.

U jesen iste godine ulaze u studio, pod produkcijom Marijana Brkića iz Parnog Valjka snimaju, a 1994.g. konačno i objavljuju svoj prvi službeni album, „Treba mi nešto jače od sna“, nakon čega su nastavili nizati albume i brojne nagrade diljem Hrvatske, a posebice rodne Slavonije. Nakon pauze u 2001. godini, nastupili su kao support bend za velikane Whitesnake, nakon čega su se vratili na scenu. Poznati su i po svojim support nastupima za Uriah Heep ( 2009.) i Bon Jovi (2011.)

Nastavljaju nizati nova diskografska ostvarenja: „THE BEST OF“ (2009), “15 GODINA… I ovaj grad - live DVD“ (2010) i posljednji album “VRATI SE NA SVJETLO“ (2011).

DVD naziva „OPĆA OPASNOST 15 GODINA…I OVAJ GRAD – Live Županja 2009“ u kategoriji „Najbolji video program 2010“ nominiran je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, najprestižnije priznanje za glazbenički rad u Hrvatskoj. Bend prima i međunarodnu nagradu FENDER-ROLAND I MEGA MUZIKA AWARD po izboru publike za najbolji ROCK-BEND 2010. godine u Hrvatskoj što dokazuje prisutnost njihove glazbe. Poharali su sve domaće top liste hitovima sa njihovog najnovijeg studijskog izdanja “Vrati se na svjetlo”. Na njemu populariziraju svoj kraj i Slavoniju sa pjesmom „Tri rijeke“ u suradnji sa prvom zvijezdom RTL-ovog show-a „Hrvatska traži zvijezdu“ Zoranom Mišićem.

I što je najvažnije u priči oko benda.... okupili su oko sebe veliki broj mladih koji su prepoznali kvalitetu njihove glazbe i pošli njihovim stopama. Cijela postava benda od albuma “Ruski rulet” 1997. g. do danas se nije promijenila. Bend ima vrhunski tim autora, a svoje albume snimaju i produciraju sami. Sve ovo vrhunski „odrađuju kod kuće”, u „svome miru“ i na taj način svima dokazuju da se to može, iako kilometrima daleko od Zagreba.

Na ovom rock festivalu slavit će 30 godina postojanja. Osim što će ovaj usvirani bend s nezamislivim brojem koncerata u nogama svoju veliku godišnjicu obilježiti velikom turnejom, uz pomoć obožavatelja ponosno su objavili i posebno dvostruko izdanje svojih najvećih hitova 30 pjesama za 30 godina u izdanju Croatia Recordsa. Kompilacija je samo još jedan dokaz da su si svojim tekstovima, riffovima, brojnim suradnjama i energičnim nastupima priskrbili posebno mjesto u srcima brojnih fanova i na hrvatskoj rock sceni koje uživaju već desetljećima.

 

Sponzori Imaginarium Summer Nights:

 
Entrio

Coca Cola

Ožujsko pivo

Euro Contego Security

Žuti Taxi Split

EUROHERC osiguranje

Prokurator advertising

PAS KONZEPT

WEBMARK

 

Za sve detalje oko Imaginarium Summer Nights posjeti naše službene Facebook i Instagram profile ili nam pošalji upit na [email protected].

Share event: