LADO Electro u Tvornici kulture

LADO Electro u Tvornici kulture

location-iconTvornica Kulture P232, Zagreb

More about the event

Buy tickets for LADO Electro u Tvornici kulture, 26.03.2022. - 27.03.2022. in Tvornica Kulture P232, Zagreb

U subotu 26. ožujka slavimo 20 godina LADO Electra u Tvornici kulture!

Projekt LADO Electro dva desetljeća spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO i dvojac HR Electro - Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Album prvijenac objavljen je godinu dana kasnije i odmah se našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25. godina hrvatske samostalnosti. Istaknuti singlovi s ovog albuma su 1 Pura 2 Pandura i Dej mi. Punih 15 godina prošlo je do izdavanja novog albuma 2.0 Memorabilium. S ovog dvostrukog nosača zvuka proizašlo je čak šest singlova i video spotova za pjesme Ljeljo, Lepi valcer, Kolo, Dolinom se… (Song for Elizabeth), Melita, a u pripremi je izlazak novog spota.

Publika koncerte uživo redovito ocjenjuje kao vrhunski doživljaj i osvježenje na glazbenoj sceni, a Ladarice svojom pojavom i vokalnim mogućnostima kao i inače oduševljavaju publiku pokazujući svu moć i ljepotu hrvatskog folklora.

Samo u 2020. godini LADO Electro zabilježio je nekoliko zapaženih nastupa, poput onoga u sklopu programa Rijeka 2020, tvrđavi Barone u Šibeniku te otvaranja Ljeta u MSU za koji su organizatori rekli kako je to bio jedan od najsnažnijih  i umjetnički najuvjerljivijih nastupa na svih sedam Ljeta u MSU.

Ulaznice za koncert LADO Electra u Tvornici kulture mogu se kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 70 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kuna.

Na ulazu će biti potrebno predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

Share event: