Kredit

[CANCELLED] Kredit

location-iconKino Veli Loลกinj, Veli Loลกinj

THE EVENT IS CANCELED.

Refunds for tickets purchased through www.entrio.hr will be automatically made no later than one month after the scheduled start of the event. For tickets purchased at the Entrio point of sale, a refund request must be submitted via the website www.entrio.hr/refund, not later than one month after the scheduled start of the event.
Please note, refunds for tickets purchased at the point of sale can no longer be obtained at the point of sale!

More about the event

Buy tickets for Kredit, 14.09.2023. in Kino Veli Loลกinj, Veli Loลกinj

𝗖𝗶𝗷𝗲𝗻𝗮 𝘂𝗹𝗮𝘇𝗻𝗶𝗰𝗲: 11 𝗲𝘂𝗿𝗮
𝗢𝗡𝗟𝗜𝗡𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗗𝗔𝗝𝗔
➡ https://www.entrio.hr/event/kredit-13983
𝗙𝗜𝗭𝗜𝗖𝗞𝗔 𝗣𝗥𝗢𝗗𝗔𝗝𝗔:
➡ Agencija VAL Veli Lošinj// Radno vrijeme: Pon - Pet 09:00 - 20:00
➡ Agencija Mediteran Mali Lošinj, Pon-Ned 08:30-21:00
➡ Na dan showa na ulazu (ukoliko ostane slobodnih mjesta)

U svijetu birokracije i novca, gdje riječ ne znači ništa a jedino je što mali čovjek posjeduje, gospodin bez posla i nekretnina, nelikvidni Antonio (Davor Jureško), traži kredit od samouvjerenog i po svemu sudeći sposobnog bankara kojeg igra Alen Liverić, nagovarajući ga da bar jednom u životu napravi nešto iz povjerenja i preporuči ga nadređenima za kredit za koji – što i sam zna, nema niti jedan uvjet i koji mu banka ne može ni uz najbolju volju dati. Nagovaranje je dirljivo, publika suosjeća i sažaljeva potencijalnog klijenta, no tada nastaje iznenadni obrat kada nelikvidni tražitelj kredita započinje svoj proces ucjene koji se razvija i proteže sve do kraja predstave.
Naime, ako ne dobije kredit, „kresnut će mu ženu“, čiju je sliku vidio na radnom stolu bankara. Samouvjeren u svoju privlačnost koju žene intuicijom detektiraju, Antonio od početnog gubitnika preuzima funkciju moći i upravlja događanjima do konačnog raspleta. Analiza braka i bračnih odnosa iznosi na površinu duboko nepoznavanje partnera i bračne nesuglasice koje izbijaju sve više i vode privatni život sposobnog
menadžera u bračnu katastrofu koja kulminira rastavom i vezivanjem do nedavno pouzdane i poželjne žene za, ne kako se očekivalo Antonija, nego za autsajdera brata.
Na početku predstave, bankarski menadžer je jedini koji posjeduje obitelj, novac, kreditnu sposobnost, no prema kraju dvoje gubitnika jačaju i zamjenjuju početne uloge: Antonio je dobio trostruki kredit, brat se ubacio na bankarevo mjesto, u njegovu kuću njegovoj ženi i djeci, a sposoban poslovni čovjek gubi stan, obitelj, a i radno mjesto mu je upitno zbog neutemeljenih poslovnih odluka. Majstor zapleta Jordi Garcelan vodi radnju duhovito i s lakoćom, a redateljica Delmestre drži publiku budnom napetošću na sceni kroz odnos dvaju suprotstavljenih likova i scenskim zbivanjima koji su većinom naracija minulih događanja i prepričavanje planova za rješenje trenutne situacije.
Taman kada se pomisli da predstava zapada u rutinu, iznosi se nova ideja koja u funkciji rješenja dodatno zakomplicira situaciju (npr. Antonio treba kresnuti ženu u dva slučaja: kad ucjenjuje da bi dobio kredit i u situaciji kad je žena već otišla pa je treba vratiti na način da uvidi, nakon što je kresne, koliko joj je muž bio dobar). Gradacija jačanja jednog karaktera na sceni ide paralelno sa slabljenjem drugog i kako se omjeri
izmjenjuju, dominacija se vrlo suptilno transformira kroz promjene odnosa moći.
Uz dva glavna oživljena lika, nenametljivo i gotovo nevidljivo je prisutan pri dnu pozornice klavijaturist Ivan Ivić, koji ima dvije funkcije: stvara ambijentalnu glazbu i glas je bankarevog propalog i razvedenog brata muzičara. Razgovori preko mobitela, kada čujemo Liverićev glas na sceni i odgovor glasovira u pozadini, zabavni su i domišljati, također i svima savršeno jasni.

Share event: