Koncert in memoriam Branimir Vugdelija - Brane

Koncert in memoriam Branimir Vugdelija - Brane

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

More about the event

Buy tickets for Koncert in memoriam Branimir Vugdelija - Brane, 07.06.2023. - 08.06.2023. in Klub Boogaloo, Zagreb

KONCERT IN MEMORIAM BRANIMIR VUGDELJIJA – BRANE SA GRUPAMA EMBRIO, PHANTASMAGORIA I THE COUNTESS U SRIJEDU 07.06.2023 . U ZAGREBAČKOM BOOGALOO KLUBU

U srijedu 07.06.2023. (u četvrtak je neradni dan) će se u zagrebačkom popularnom klubu Boogaloo po prvi puta održati memorial u čast sinjske rock legende Branimira Vugdelije – Braneta, pjevača gothic rock grupe Embrio koji je nesretno okončao svoj život vozeči motor 2007. godine.

‘Branin memorijal’ održava se jednom godišnje u čast prerano nastradalog talentiranog glazbenika, strastvenog bikera i velikog čovjeka. Brane je sa svojom energijom i zaraznim entuzijazmom pokretao cijelu jednu glazbenu generaciju pa će dobar broj današnjih sinjskih glazbenika upravo njega istaknuti kao jednog od uzora. Mnogima je i osobno pomogao u njihovim glazbenim počecima. Ove godine obilježavamo 16 godina od Branine smrti, a na memorijalu slavit ćemo njegovu glazbu, ideje i lik.

Do sada se svake godine memorial održavao samo u njegovom rodnom Sinju, no kako je Brane dio svog života proveo studirajući u Zagrebu je ako svoje korjene ostavio i u Zagrebu, bio dio alternativne zagrebačke scene.

Na zagrebačkom izdanju će pored njegove matične grupe Embrio, a koja je također u više navrata svirala sa njim i u Zagrebu, nastupiti i zagrebački mračnjaci Phantasmagoria sa kojima je Brane neko vrijeme i svirao dok je boravio u Zagrebu, kao i zbližio se sa članovima grupe, sinjska gothic metal grupa The Countess koja je upravo objavila svoj album prvijenac „Sacramental“ kojeg će predstaviti na ovom koncertu i kojima će ovo biti prvi nastup u Zagrebu.

Vrata se otvaraju u 20:00, The Countess će započet svirku u 20:30, Phantasmagoria u 21:30 i Embrio u 22:45. Prije, između i nakon svirke će glazbu puštat DJ Tomi Phantasma i to svoj popularni program iz 2000-tih pod nazivom „Twilight“ na koji je često dolazio i sam Brane i svirao u sklopu tog programa sa Embrijom u zagrebačkoj Močvari.

Cijena ulaznica iznosi 10 € u pretprodaji i 12 € na dan koncerta.

Share event: