Kočani orkestar u Pogonu kulture!

Kočani orkestar u Pogonu kulture!

Pogon Kulture, Rijeka

More about the event

Distune vam predstavlja
Kočani orkestar
subota, 19.1.2019. , @ Pogon kulture

ulaznice:
55,00kn do 31.12.2018.
60,00kn od 1.1. do 18.1.2019.
80,00kn na dan koncerta

prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Croatia records Rijeka, sustav Entrio

Makedonska etno gypsy brass atrakcija!

Kočani Orkestar internacionalna je koncertna atrakcija, jedna od najcjenjenijih romskih postava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe.Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice.

KOČANI ORKESTAR (Makedonija)
facebook.com/www.kocaniorkestar/

Kočani Orkestar dolazi iz Makedonije iz malog grada Kočani. Glazbeni stil ovih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Tradicionalna romska glazba temelj je njihovih koncerata kroz koju se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama. Međutim, to nije sve. Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice.

Kočani Orkestar internacionalna je koncertna atrakcija, jedna od najcjenjenijih romskih sastava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe.

Do sada su snimili pet albuma: 'A Gypsy Brass Band', 'L'orient est rouge', 'Gypsy Mambo' , 'Alone At My Wedding' i 'The Ravished Bride'. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje poput prijašnjih (Cubismo, Luka Nižetić). Njihova je i pjesma ‘Siki, Siki Baba’ koja je poslužila kao soundtrack u filmu ‘Borat’.

Članovi ansambla su:
Bilent Saliev (saksofon),
Nusret Bajramov (truba),
Mendu Bajramov (truba),
Tahir Bilalov (saksofon/klarinet),
Ibraim Rasidov (bariton),
Tasmir Rasidov (bariton),
Vilhen Memedov (tuba),
Erbil Rasidov (tapan/bubnjevi).

Program se provodi uz financijsku podršku Zaklade "Kultura nova".