KOČANI ORKESTAR + plesni show + balkan fiesta party

KOČANI ORKESTAR + plesni show + balkan fiesta party

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

More about the event

Buy tickets for KOČANI ORKESTAR + plesni show + balkan fiesta party, 21.01.2022. in Klub Boogaloo, Zagreb

MAKEDONSKA ETNO GYPSY BRASS ATRAKCIJA KOČANI ORKESTAR ĆE U PETAK 21.01.2022. NASTUPITI U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU UZ PLESNI SHOW I BALKAN FIESTA PARTY

U petak 21. siječnja će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste koje će nastupiti kao gošće Kočani Orkestra.

Kočani orkestar je internacionalna koncertna atrakcija i jedan je od najcjenjenijih romskih sastava u svijetu. Glazbeni stil ovih neumornih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe. Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama. Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, uz pomalo meksičkog melosa. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih, meksičkih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice u njihovim originalnim verzijama.

Na svom prvom Hrvatskom gostovanju 2003. godine u zagrebačkoj Tvornici, pod vodstvom Ismaila Salieva Kočani Orkestar su „zapalili“ publiku i zasluženo osvojio status najboljeg trubačkog sastava. U veljači 2007. godine ansambl je dobio novo, ali također iskusno vodstvo u liku Bilenta Salieva, Ismailovog sina, te se postupno pojačao mlađim snagama. Ovaj iznimno popularni sastav može se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu koji su već postali svojevrsna tradicija. Dvije godine zaredom su dupkom napunili etno/rock pivnicu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rujanfesta, a u Boćarskom domu za doček nove godine napravili totalni urnebes. Od nedavno bilježe izvrsnu suradnju s hrvatskim bendom kubanskog usmjerenja Cubismo, s kojima su gostovali u emisiji 'Garaža' na HRT-u a zajedno su snimilii pjesmu "Cumbanchero". Sa Lukom Nižetićem su snimili pjesmu i video spot "Kad orkestar zasvira". Redoviti su gosti klubova duž cijele Jadranske obale, od Istre do južne Dalmacije. Osim u Hrvatskoj, Kočani orkestar je nastupao i u Francuskoj, Americi, Kanadi, Turskoj, Italiji, Sloveniji....

Kočani su snimili pet albuma: 'A Gypsy Brass Band', 'L'orient est rouge', 'Gypsy Mambo', 'Alone At My Wedding' i 'The Ravished Bride'. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje s hrvatskim estradnim umjetnicima.

Kako postoji puno optužbi kako ovi Kočani orkestar nisu original zatražili smo službenu izjavu vođe Kočani orkestra Nusreta Bajramova o tim optužbama na što je izjavio: „Postojao je jedan Kočani orkestar koji je djelovao puno godina. Krajem 90-tih godina Kočani orkestar se podijelio na dvije strane, jednu pod vodstvom Naat King Veliova, a drugu pod vodstvom Ismail Salieva sa kojim su svirali i moj otac, , kao i moja dva strica i ja. Naat je prilikom razdvajanja zadržao ime „Original Kočani orkestar“ i preselio se u Pariz, a Ismail „Kočani orkestar“ i ostao u Kočanima. Kada su moj otac, kao i moja dva strica prestali svirati je bio logičan korak da Bilent Saliev (Ismailov sin), Elvis Saliev (Esatov sin) i ja nastavimo dalje sa orkestrom i njegovim radom. Vezano za nekakve optužbe da smo lažni Kočani orkestar nemam što posebno dodati, te mislim da se iz svega što sam napisao da zaključiti i porijeklo i autohtonost i mene i Kočanog orkestra!“

Znaći ne morate se bojati da ćete biti prevareni i da nećete gledati prave Kočani Orkestar jer upravo to oni i jesu i imenom i adresom!

Vrata Boogalooa će se otvoriti u 19:00 sati, a Kočani Orkestar će se popeti na pozornicu u 21:00. Nakon konceta će se nastaviti party pod nazivom Balkan Fiesta na kojem će se vrtiti popularna etno glazba od izvornih verzija do dubstepa, a kao iznenađenje će se tokom večeri na pozornici pojaviti plesačice, u pratnji Kočani Orkestra.

Cijena ulaznica iznosi 70 kn do ponedeljka 10.01., od utorka 11.01. će ulaznice koštati 80 kn, a na dan 90 kn i mogu se kupiti samo preko Entrio.hr online i Entrio prodajnih mjesta.

Prema odluci stožera civilne zaštite koncert se može održati samo uz određene uvjete, tj provjeru posjedovanja Covid propusnice ili negativanog PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati na ulazu u klub. Na ulazu u klub će od 19:00 do 21:00 također biti organizirano testiranje brzinskim antigenskim testom koje će se naplačivati 40,00 kn. Za sve opcije je potrebno ponjeti i osobnu iskaznicu.

 

Share event: