JazzHR 2022.

JazzHR 2022.

location-iconTvornica Kulture P232, Zagreb

JazzHR 2022.

More about the event

Buy tickets for JazzHR 2022., 19.01.2022. - 08.10.2022. in Tvornica Kulture P232, Zagreb

JazzHR Festival - Fall edition 5.-7.10.2022.

 

Srijeda 05.10.

u 19:30h

 Big Band RTV Slovenija & Solisti
 
Tadej Tomšič – dirigent
 
Solisti i skladatelji:
TBA
 
Prisjećajući se mnogih uspješnih nastupa ovog orkestra kroz povijest festivala JazzHR, nakon dugo vremena ponovno ga imamo priliku ugostiti, i to sa repertoarom mladih, aktualnih skladatelja i solista iz Slovenije i Hrvatske. Big band Radio-televizije Slovenije djeluje kontinuirano od 1945. godine i ponosi se činjenicom da je među najstarijim orkestrima ove vrste u svijetu. Danas je sastavljen od pretežno mladih, virtuoznih glazbenika, koji svojim profesionalizmom održavaju izuzetno visoki nivo orkestralne jazz produkcije u Sloveniji.
 
Web: https://bigband.rtvslo.si/

 

Četvrtak 6.10.

u 19:30h

Bruna Matić Kvintet
Koncertna promocija albuma „N O I S E”
 
Bruna Matić - bubnjevi
Vojkan Jocić - tenor saksofon, fx
Filip Pavić - gitara, fx
Bojan Skočilić - el. bas, synth bas
Hrvoje Galler - keyboard, fx
 
Bubnjarka, skladateljica i aranžerka Bruna Matić svoje glazbeno obrazovanje započinje u rodnom Zagrebu, a nastavlja u Grazu (Austrija) na Sveučilistu za glazbu i izvedbenu umjetnost te Rotterdamu (Nizozemska) na akademiji Codarts. Dobitnica je nagrade “Status” koju dodjeljuje HGU - 2015. za mladu nadu jazza te 2020. i 2022. u kategoriji jazz bubnjevi. U svojoj dosadašnjoj mladoj, ali bogatoj karijeri, imala je prilike surađivati s mnogim bendovima i izvođačima, a također predvodi i vlastiti sastav - Bruna Matić Quartet, s kojim je objavila svoj album prvijenac Two Weeks After Midnight (Aquarius Records, 2019).
Redovito aranžira za Jazz orkestar HRT-a, s kojim u svibnju 2021. prvi put predstavlja svoj autorski audiovizualni projekt „N O I S E“ – suitu u trajanju od 75 minuta, koja kroz spoj glazbe i videa te jazza i elektronske glazbe govori o buci koja nas okružuje, ali i o buci u nama samima. Mlada bubnjarka je na ovom projektu radila oko dvije godine te je autorica kompozicija, aranžmana, teksta i videa. Isti projekt prilagodila je i snimila u sastavu kvinteta te izdala u vlastitoj izdavačkoj kući (Zebra Music) u jesen 2022. godine.
 
Web: https://www.brunamatic.com

 

u 20:30h

Filip Pavić Kvintet
Koncertna promocija albuma “Labyrinth Songs“

Filip Pavić – gitara
Matija Dedić – klavir
Mario Bočić – saksofon
Zvonimir Šestak – kontrabas
Borko Rupena – bubnjevi
 
Filip Pavić, jazz gitarist i skladatelj, dvostruki je dobitnik nagrade Status koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija - 2019. godine za mladu nadu jazza te 2020. za najboljeg jazz gitarista. Diplomirao je jazz gitaru na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu, gdje je imao priliku surađivati sa svjetski poznatim glazbenicima poput Jima Rotondija, Michaela Abenea, Renata Chicca i drugima. Po povratku u Hrvatsku surađuje sa brojnim domaćim glazbenicima, od vrhunskih jazz glazbenika (Matija Dedić, Kruno Levačić, Saša Nestorović, itd.) do predstavnika kantautorske, pop i indie scene (Luce, Nina Romić, J.R. August, Pocket Palma, itd.).
 
Njegov debitantski autorski album Terra Incognita (Croatia Records, 2019.) izvrsno je prihvaćen od publike i kritike, pa je tako i uvršten na mnoge liste najboljih albuma te godine.
Svoj najnoviji album Labyrinth Songs (Croatia Records, 2022.) snimio je s ponajboljim hrvatskim jazz glazbenicima uz producenta Stefana Ameria u njegovom studiju Artesuono u Udinama (Italija). Stilski je raznolikiji od albuma prvijenca, u isto vrijeme zadržavajući karakteristični osjećaj za melodiju i liričnost.
 
Web: https://www.facebook.com/FilipPavicMusic

 

Petak 7.10.

u 19:30h

Petar Ćulibrk Solo
Koncertna promocija albuma „Old School“
 
Petar Ćulibrk – klavir
 
Petar Ćulibrk rođen je 1986. godine u Dubrovniku. Diplomirao je na odsjeku za kompoziciju i teoriju glazbe pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a jazzom se počeo baviti već u dobi od 14 godina. Dobitnik je 2. nagrade na Natjecanju Papandopulo 2015. godine u jazz kategoriji, a 2020. godine nagrađen je Nagradom ‘Status’ u kategoriji najboljeg jazz pijanista. 
2018. godine pokreće svoj autorski solo piano projekt pod imenom „WORLD'S OKAYEST PIANIST“, koji za njega predstavlja pokušaj oslobađanja i nadilaženja vlastitih mogućnosti, kroz vječnu inspiraciju starih majstora s dozom nekih novih doživljaja glazbe.
Njegov prvi samostalni autorski album Old School (Intek Music, 2022), snimljen početkom godine u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, čine skladbe stvarane kroz različita razdoblja njegovog života pa se tako u njima mogu čuti i različiti glazbeni utjecaji - počevši od Oscara Petersona, preko nezamjenjivog Reda Garlanda, Kennyja Barrona i Billa Evansa do mladih snaga kao što su Taylor Eigsti, Emmet Cohen i Nicolas Dupuis (Anomalie).

Web: https://www.facebook.com/worldsokayestpianist

 

u 20:30h

Vasil Hadžimanov Band
 
Vasil Hadžimanov – klavir, klavijature
Branko Trijić – el. gitara
Miroslav Tovirac – el. bas
Bojan Ivković – perkusije, scat vokal
Viktor Filipovski – bubanj
Rastko Obradović – saksofon
 
Vasil Hadžimanov jedan je od vodećih srpskih pijanista, kompozitora, aranžera i pedagoga. Nakon završetka obrazovanja na prestižnom Berklee College of Music, vraća se u domovinu gdje ubrzo osniva Vasil Hadžimanov Band, koji objedinjuje balkansku tradiciju i folkor sa modernim, zapadnjačkim stilovima (jazz, funk, rock, progressive, world music), tvoreći autentičan i unikatan glazbeni izričaj. U ovom sastavu dosad je snimio sedam nagrađivanih albuma, a na festivalu JazzHR predstavlja se po prvi puta sa najnovijim, osmim albumom, koji je i dalje u kategoriji fusion žanra, no donosi novitete u zvuku u odnosu na dosadašnja izdanja.
Od 2011. godine Hadžimanov predaje na Muzičkoj akademiji u Štipu (Sjeverna Makedonija) kao gostujući profesor i vođa odsjeka za jazz klavir, a od 2020. i na Akademiji Umjetnosti u Novom Sadu kao izvanredni profesor. Osim koncertiranjem bavi se i skladanjem glazbe za film i televiziju.
 
Web: https://www.vhband.com/

Share event: