JazzHR 2022.

JazzHR 2022.

Tvornica Kulture, Zagreb

Tickets / services / products Price Quantity
Basis
Discount
Tickets: 0.00 HRK
x Fee : 0.00 HRK
Total:
0.00 HRK
Basis
Discount
Tickets: 0.00 HRK
x Fee : 0.00 HRK
Total:
0.00 HRK
Apply

{{promoCodeMessage}}

Payment methods

There are currently no Entrio tickets available.

More about the event

Buy tickets for JazzHR 2022., 19.01.2022. in Tvornica Kulture, Zagreb

JazzHR - Spring edition 4.-6.5.2022.

Srijeda 04.05.

u 19:30h

Marko Črnčec Trio
 
Marko Črnčec - klavir
Josh Ginsburg - kontrabas
Kristijan Krajnčan - bubnjevi
 
 
Marko Črnčec jedan je od vodećih slovenskih suvremenih glazbenika. Na međunarodnoj jazz sceni prisutan je više od 10 godina, od kojih je posljednjih 6 godina proveo u New Yorku, ostavivši zapažen trag. Kao lider objavio je pet albuma hvaljena od strane kritike, od kojih je jedan - Devotion (Whirlwind Recordings, 2014) - američki portal „All About Jazz“ uvrstio među 20 najboljih snimaka te godine, uz velika imena kao što su Brian Blade, Ambrose Akinmusire, Tigran Hamasyan, Jason Moran i drugi. Njegov posljednji album Roads, objavljen u prosincu 2021. godine, snimljen je sa Big bandom RTV Slovenije.
 
U posljednjem desetljeću snima i nastupa s poznatim imenima njujorške jazz scene među kojima su i Jonathan Kreisberg, Mike Moreno, Billy Hart, Seamus Blake, Marcus Gilmore, Rez Abbasi, Mark Shim, Alex Sipiagin, Joe Locke i mnogi drugi.
 
Na ovom koncertu predstavlja svoj novi trio koji uz njega čine njegovi dugogodišnji glazbeni partneri - Josh Ginsburg na kontrabasu i Kristijan Krajnčan na bubnjevima.

u 20:30h

FiloSofía


Sofija Široka, vokal
Darko Sedak-Benčić, truba, prateći vokal
Miron Hauser, trombon, prateći vokal
Lázaro Amed Hierrezuelo, vokal, konga
Luka Žužić, trombon
Marko Šolman, truba
Erik Marenče, klavir, talk-box
Aleš Avbelj, el.bas, kontrabas
Vid Begić, prateći vokal, harmonika
Aljoša Jerić, timbal
Manuel Lupen, prateći vokal, perkusije
Goran Klisurić, tonski majstor, tamburica
 
 
FiloSofía je međunarodni autorski sastav s prostora Hrvatske i Slovenije koji izvodi latinoameričku glazbu. Jedinstven je po mnogočemu, a najviše po tome što u njemu djeluje 5 autora - Darko Sedak-Benčić, Luka Žužić, Miron Hauser Sofija Široka i Lázaro Amed Hierrezuelo. Osim energičnom i originalnom glazbom, ansambl postiže uzavrelu atmosferu i plesnim umijećem, što njihov nastup čini kompletnim audio-vizualnim doživljajem.
Otkako je izašao njihov debitantski album Nuestra Histora (2019), bend se afirmirao ne samo kao ravnopravan u konkurenciji najvećih salsa bendova Latinske Amerike, nego kao autentičan, europski bend koji je svojim znalačkim pristupom pisanju glazbe, aranžmana i tekstova, kao i fusionom s motivima balkanske glazbe uspio zadobiti poštovanje obožavatelja i struke tog žanra.
 
Novi album Ba-Clave (2022), u svojem imenu skriva igru riječi koja upućuje na balkansku poslasticu i ritmički obrazac karakterističan za latinoameričku glazbu. Album obuhvaća raznovrsne stilove (salsu, pachangu, timbu, guajiru, guaguancó, danzonete, congu i fusion), a tekstualno se dotiče širokog broja tema kao što su duhovno buđenje, prijetvorni svijet teatra, nostalgija za domom, ljubav i ludost, pa čak i istarska tematika.

Četvrtak 5.5.

u 19:30h

Nove nade jazza "Marjan Marjanović"

u 20:30h

Balkan Zoo feat. Nina Ćorić


Nina Ćorić, vokal                                                                                                     
Mario Rašić, bas gitara                                                                                                   
Mirsad Dalipi, bubanj i udaraljke                                                                            
Zvonimir Bajević, truba                                                                                           
Reo Radan, klavijature                                                                                             
Amir Karalić, gitara                                                                                                 
Igor Ivanov, klarinet
Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Na novom albumu Recycle (Croatia Records, 2022), sastavljenom od popularnih romskih pjesmama obojanih jazzom, hip hopom i electronic flamenkom, pridružuje mu se i flamenko pjevačica Nina Ćorić. Umjetnici ovim projektom žele ukazati na predrasude, ali i bogatstvo kulturološkog nasljeđa Roma, te kroz glazbu doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu. Kroz svoju interpretaciju romske glazbe, cilj im je izgraditi neke nove mostove razumijevanja, prijateljstva i suživota. 


Petak 6.5.

u 19:30h

Borna Šercar’s Jazziana Croatica


Vojkan Jocić - saksofoni
Elvis Penava - gitara
Borna Pehar - klavir
Hrvoje Kralj - kontrabas
Borna Šercar- bubnjevi

Ansambl LADO
Vokali:
Iva Piler
Kristina Opačić Vrućina
Klara Kašnar
Jana Radić
Doroteja Juratović
Ina Milačić
Sandra Sekula
Petra Matutinović

Instrumentalni solisti:
Marko First - violina
Stjepan Večković - gajde i frula
Mladen Kosovec - harmonika i klarinet
 
 
Bubnjar i skladatelj Borna Šercar osnovao je sastav Jazziana Croatica 2009. godine, u nastojanju očuvanja hrvatske glazbene baštine inspirirane etno utjecajem, stvaranja autentičnog zvuka i brenda hrvatskog podneblja, te nametanja novih standarada u hrvatskom jazz izričaju. Šercar je u ovom sastavu dosad izdao pet albuma, a krunom svog stvaralaštva smatra najnoviji album Untamed (Croatia Records, 2022) snimljen u suradnji s ansamblom LADO. Cilj spajanja ova dva sastava nije opetovano i puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na i tako vrijedan etnos i melos Hrvatske, već stvaranje sasvim nove vrijednosti i glazbenog smjera, odnosno jedinstvene hibridne forme u kojoj bi se ispreplelo tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane. Tematika pjesama, čiji tekst i glazbu potpisuje Šercar, su hrvatske legende (neke od kojih su zaštićene i UNESCO-m), mitovi i priče, vile, vještice, divovi i mitska bića.