InDizajn kreativna radionica - Napredna keramika by Tea Radić

InDizajn kreativna radionica - Napredna keramika by Tea Radić

location-iconArena Zagreb, Zagreb

More about the event

Buy tickets for InDizajn kreativna radionica - Napredna keramika by Tea Radić, 24.09.2022. in Arena Zagreb, Zagreb

Ako ste bili na radionici Osnove keramike, onda će vas razveseliti i napredna radionica koju vodi  Tea Radić (Terra Ceramica).

Radionica je namijenjena svima, iako je nastavak na tehniku štipanja tj. pinchanja: jedna tehnika se nadograđuje na drugu tehniku modeliranja, odnosno oblikovanja gline. Napredna radionica keramike obuhvaća dva dijela: prvi dio je teorijski uvod u keramiku. Polaznici će naučiti koje vrste glina postoje i koja im je namjena obzirom na funkciju predmeta kojeg izrađuju. Obradit će i tehnologiju sušenja, paljenja i glaziranja, odnosno sve faze kroz koje predmet treba proći kako bi dobio funkcionalni karakter.

U drugom, praktičnom dijelu, svaki od sudionika će izrađivati predmet kombiniranom Pinch & Coil tehnikom. Polaznici će prvo modelirati predmet iz komada gline tehnikom štipanja tj. pinchanja, kako bi se napravila baza. Na toj bazi se gradi predmet dalje namatanjem gline. Tako će polaznici dobiti cilindrični predmet, a polaznik će moći napraviti statement vazu manjih dimenzija ili šalicu.

Teina radionice su jedne od najpopularnijih na InDizajn sajmu, barem sudeći prema prijašnjim godinama kada se tražilo mjesto više. Tea je jedna od najtraženijih mladih umjetnica na domaćoj sceni pa svoje mjesto osigurajte na vrijeme jer broj sudionika je ograničen.

 

Share event: