EKV tribute by IQV

EKV tribute by IQV

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

More about the event

Buy tickets for EKV tribute by IQV, 04.11.2023. - 05.11.2023. in Klub Boogaloo, Zagreb

KONCERT U SJEĆANJE NA MILANA MLADENOVIĆA EKV REAL TRIBUTE GRUPE IQV NA SAMU GODIŠNJICU SMRTI MILANA U SUBOTU 04.11.2023. U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU

U subotu 04.11.2023. će se u zagrebačkom Boogaloo Cluba održati koncert posvećen životnom djelu Milana Mladenovića i njegove grupe Ekatarina Velika na i to na sam dan 28 godišnjice Milanove smrti (05.11.1994.). Ekatarina velika je po nekima najbolji ex-Yu rock band koji je godinama “žario i palio”, snimili su sedam albuma koji spadaju u sam vrh ex-Yu scene, a i mnogo šire te uživaju veliku popularnost i dandanas! Njihove pjesme su bezvremenske i glazbeno i tekstualno i dan danas zvuče moderno i vrlo aktualno. Na žalost sva četiri originalna člana, bubnjar Ivan Vdović - Vd, basist Bojan Pečar, pjevač i gitarist Milan Mladenović i klavijaturistica Margita Stefanović – Magi nisu više živi tako da se nad Ekatarinom Velikom nadvio i oblak mističnosti, a sam bend postigao kultni status.

Opus rada grupe EKV kao i pokoju pjesmu grupe Šarlo Akrobata u kojoj su prije EKV-a svirali Milan i Vd će izvesti jedan od najboljih EKV tribute bendova, beogtradski IQV. IQV - EKV real tribute bend je na svojim koncertima imao prilike nastupati i surađivati sa bivšim članovima EKV, Markom Milivojevićem, Ivanom Feceom Firčijem i Tanjom Jovićević, kao i sa drugim etabliranim glazbenicima poput Vasila Hadžimanova, Mite Jovančića (Block Out) i Dade Topića. Uz redovne klupske koncerte, bend je učestvovao na mnogim velikim regionalnim festivalima, na promocijama knjiga o članovima i tribinama posvećenim radu i stvaralaštvu EKV-a. No, najveću potvrdu je ovoj grupi ipak dala sama publika, privržena pjesmama Ekatarine Velike prihvačajući IQV iz koncerta u koncert, iz godine u godinu, iz grada u grad, svojim stalnim prisustvom na nastupima tako pružajući članovima benda podršku i podsticaj radig čega su im članovi benda nemerljivo zahvalni te im je to podsticaj za daljni rad.

Posjetioci koncerta će nakon koncerta moći besplatno otići na 80’s Party koji će se paralelno održavati u maloj dvorani Boogaloo Cluba sve do 04 sata ujutro.

Vrata se otvaraju u 20 sati a početak koncerta je najavljen u 21 sati. Cijena ulaznice iznosi 12 € kn u pretprodaji i 15 kn na dan koncerta te će se moći kupiti preko Entrio sustava, on line www.entrio.hr i na svim prodajnim mjestima Entria, popis ovdje: www.entrio.hr/outlets#close!

 

 

Share event: