Zdenka Kovačiček 40+40

Zdenka Kovačiček 40+40

location-iconPeti kupe, Zagreb

Zdenka Kovačiček 40+40

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Zdenka Kovačiček 40+40, 07.03.2024. - 08.03.2024. u Peti kupe, Zagreb

Osam decenija života svakako je uvijek vrijedno divljenja, a pogotovo kad je cijeli taj život posvećen glazbi. Stoga Zdenka Kovačiček cijelu ovu godinu obilježava životni jubilej te 2 puta po 40 godina svoje karijere. Veliki obljetnički koncert održat će sa svojim Greenhouse Blues Bandom u četvrtak, 7. ožujka u Petom Kupeu.

Na domaćoj glazbenoj sceni Zdenka se nalazi već 67 godina, a tijekom tako impresivnog perioda ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika "Frka" i “Mali crni brat” s njezinih ranih izdanja.

Upravo stoga Zdenka ponovno pod svjetla pozornice donosi repertoar iz oba svoja 40-godišnjeg razdoblja. U novim aranžmanima predstavit će i njoj drage pjesme koje su se u posljednje vrijeme mogle rjeđe čuti na njezinim nastupima kao što su „Mi volimo soul“, „Hello Mr Elton John“, „Volim te kao konja“ i „Elektra“.

Zdenka u godini životnog jubileja priprema razna iznenađenja, nove pjesme i suradnje, kao i objavljivanje boxa s četiri njezina najposebnija CD-a, među kojima je i manje poznati album snimljen na engleskom. Sve to najavit će nastupom 7. ožujka u osvit Dana žena. Ponovit ćemo tako prošlogodišnji spektakularni provod s veličanstvenom atmosferom kojeg nam je bezvremenska Zdenka priuštila upravo na Dan žena.

Kontakt za rezervaciju stolova: [email protected] ili +385 91 1558 555

Podijeli događaj: