Yes Ples! / Funk, Soul, Boogie, Rare Groove, Ex-Yu....

Yes Ples! / Funk, Soul, Boogie, Rare Groove, Ex-Yu....

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Yes Ples! / Funk, Soul, Boogie, Rare Groove, Ex-Yu...., 06.05.2023. - 07.05.2023. u Peti kupe, Zagreb

Funk se vraća! I ne samo funk. Novim programom Yes Ples! u Peti Kupe stižu soul, jazz, rare groove, boogie, latin, afro, Balkan funk i disco te još mnogo toga između.

Poseban gost prve večeri 6. svibnja je Florian Keller, njemački funk veteran. Još sredinom 80-ih razvio je ljubav prema funk singlicama, a sredinom 90-ih počeo je s turnejama Funk-Clubnight na kojima je uz omiljeni žanr puštao i mnogo sličnih. Odvelo ga je to na nastupe diljem planeta uz najbolje svjetske eklektične DJ-e.

Najbolje ritmove Keller širi i putem radijskih emisija koje vodi, a na svojoj stranici floriankeller.net gotovo na dnevnoj bazi dijeli funk dragulje. I puno više od toga jer, kako sam kaže, ne može zanemariti sve utjecaje koji muziku čine kvalitetnom.

U svemu navedenom rado se okuša i domaćin večeri Dirty Hairy, rođeni Londonac s adresom u Zagrebu. Godinama je živio u gradovima gdje se nije svirao funk pa je to odlučio sam promijeniti. Hairy je danas neumorni isporučitelj groovea i manje poznate muzike na plesne podije u svijetu i regiji. Osim kao DJ-a, znamo ga i kao autora muzike te člana benda Tihomira Popa Asanovića u kojem svira udaraljke. Upravo stari ex-yu plesni ritmovi su, među ostalim, njegova strast koju će ispoljiti i na večeri Yes Ples!

Tomo Ricov dobro je poznat DJ, radijski urednik i organizator festivala. Već 30 godina vodi programe u poznatim gradskim klubovima – od nekad popularnog Tom Tom Cluba u Kulušiću preko Peperminta do Johanna Francka. Istodobno je i veliki zagovaratelj stilova koji su okosnica večeri Yes Ples!

Ozbiljnom selekcijom boogie ritmova pridružuje se i Antonio Zuza, voditelj Petog Kupea i Imogen Recordingsa. Uz house, po kojem je poznat, Antonio voli rado posegnuti za draguljima iz svih mogućih plesnih žanrova. Kao zaljubljenik u ploče, sjajno će se uklopiti u večer svečanosti vinila, kako dugosvirajućih, tako i singlica.

Podijeli događaj: