Vatrogasci @ Boogaloo

Vatrogasci @ Boogaloo

Klub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Vatreni junaci glazbene scene, bend Vatrogasci se 1.2. vraća u Boogaloo!

Vatrogasci, koji su najpoznatiji po stvaranju parodija i obradi pjesama drugih autora, 1.2. dolaze u Boogaloo, gdje očekujemo pravu vatrogasnu zabavu, kakvu samo oni znaju prirediti.
Posebnost koja prati ovaj bend ta je da su svojim obradama, koje rade na prepoznatljiv i specifičan način, stvorili univerzalnu publiku, neosjetljivu na stil, žanr i „pripadnost“ određenoj socio-glazbenoj grupaciji te nas već dugi niz godina jednostavno zabavljaju i uveseljavaju, bilo da je riječ o javnom nastupu ili privatnoj zabavi!
Osim urnebesnih obrada, snimaju i autorske skladbe, a do sada su snimili čak trinaest studijskih te dva kompilacijska albuma.
Začetnici benda, Tihomir Borošak (koji je ujedno i autor glazbe, stihova i aranžmana) te Dean Parmak su 1991.godine, tijekom jednosatne pauze snimili prvu “vatrogasnu” melodiju “Vatrogasac Mirko”, koja je vrlo brzo postala hit i broj jedan u presnimavanju, a po kojoj su i dobili ime.
U Boogaloo dolaze u aktualnoj postavi koju čine Goran Borošak-Gugi (vokal, gitara), Mario Jurišić-Jura (bubnjevi, udaraljke), Mladen Martinović Dugi (vokal) i Tihomir Borošak-Tiho (gitara, bas, klavijature, back vokal).