TROBECOVE KRUŠNE PEĆI + PHANTASMAGORIA 1991

TROBECOVE KRUŠNE PEĆI + PHANTASMAGORIA 1991

Klub Boogaloo, Zagreb

Naziv Cijena Količina
Ulaznica u pretprodaji

Naknada za izdavanje ulaznice: 5.00 kn po ulaznici

45.00 kn
Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 45.00 kn, a na dan koncerta 60.00 kn.
Osnovica
Popust
Ulaznice: 0.00 kn
x Naknada : 0.00 kn
Ukupno:
0.00 kn
Osnovica
Popust
Ulaznice: 0.00 kn
x Naknada : 0.00 kn
Ukupno:
0.00 kn

Načini plaćanja:

O događaju

TROBECOVE KRUŠNE PEĆI I PHANTASMAGORIA 1991 U PETAK 04.02.2022. U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU, POSLASTICA ZA ŠTOVATELJE PRAVOG ALTER ZVUKA

U petak 04. veljače će u poznatom zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti dve zagrebačke alter rock atrakcije, avangardni post punk bend Trobecove Krušne Peći i hrvatske dark legende Phantasmagoria 1991.

Trobecove Krušne Peći su osnovani 1981. godine i djelovali su do 1987., u jednom od najkreativnijih perioda pop kulture na ovim prostorima, u kojem su u Zagreb na vrijeme dovedeni i Gang of Four sa kojima se često uspoređuju Trobecove Krušne Peći.

Zbog svojeg avangardnog pristupa glazbi koja se prvenstveno bazira na post punk zvuku, no ima tu elemnata funka, jazz-a, noise-a,…. su Trobecove Krušne Peći definitivno jedan od najzanimljivijih i najkavalitetnijih bendova sa ovih prostora. Na žalost nisu imali sreče objaviti album u svojoj prvoj fazi već su objavili samo kazetu u uživo “Ta krvava prošlost...”, snimak koncerta u Kopru od 15. svibnja 1987. za etiketu Produkcija Slovenija iz Kopra.

1992. godine je pod etiketom Kekele Aquarium na kazeti objavljen album “85”, izdanje njihovih stvari snimljenih 1985. koje nisu bile objavljene, a snimljene su u studiju Boruta Činča (Buldožer) u Ljubljani.

2013. godine se Trobecove Krušne Peći ponovo aktiviraju i objavljuju kompilacijski album “S mukom žvaču trubadurov vrat” na LP i duplom CD-u  koji sadrži njihove skladbe, snimke uživo, demose i videospotove. 2017. godine izlazi njihov album uživo pod nazivom “Ether”, a Trobecove Krušne Peći sviraju više nego ikada I to po cijelog ex Yu regiji oduševljavajući tako staru nostalgičnu, kao i novu, mladu publiku koja nikada prije nije imala prilike vidjeti “Trobece” uživo.

Njihovi koncerti posebno su iskustvo jer je svaki njihov nastup barem malo drugačiji od bilo kojeg prethodnog, bend sastavljen od iskusnih glazbenika, sada sa bogatom poviješću je svirački nevjerojatno uigran, a i dalje, iako su neki materijali stari gotovo četrdeset godina, zvuće sviježe i inovativano sa svojom kombinacijom žestoke funk ritam sekcije koju razaraju noiserski naleti kaotične gitare i hipnotizirajučeg glasnogovorničkog vokala. Trobrecove Krušne Peći će na ovom koncertu odsvirati presjek svojeg materijala te dio novog materijala kojeg pripremaju za njihov novi mnadolazeći dugočekivani studijski album.

Još jedan biser ex- Yu alter scene osamdesetih su zagrebački mračnjaci Phantasmagoria. Bend je nastao početkom 1988. i zajednička im je poveznica sa Trobecovim Krušnim Pećima što oba benda proizlaze iz punk tj post punk scene. Phantasmagoria će za ovu priliku nastupiti u postavu iz 1991. godine, od tuda i sam naziv Phantasmagoria 1991. Ta postava je snimila njihove najuspješnije pjesme „Better World“ i „Isolated“, te su u to vrijeme uživo zvućali poprilično žestoko. U toj postavi su svirali pored Tomija Phantasme na vokalu; Robert Gelo na gitari, Josip Joja Suić na basu i Dragan Faca Brkljačić na bubnjevima, a sada će im se priključiti sadašnji članovi; gitarist Miro, basist Alan koji će za ovu priliku svirat klavijature i Didi Blackstar na pratečim vokalima. Repertuar će se satjati iz tadašnjeg opusa plus koja novija pjesma tako da možemo očekivati žestoku rockersku svirku.

Vrata se otvaraju u 19:00 sati, prva će na pozornicu izači Phantasmagoria u 20:00, a Trobeci u 22:00.

Cijena ulaznice iznosi 45 kn u pretprodaji i 60 kn na dan koncerta i mogu se kupiti samo preko Entrio.hr online i na Entrio prodajnim mjestima.

Za one koji ne znaju ili su zaboravili, klub Boogaloo se nalazi u Ulici grada Vukovara 68 u sklopu Pučkog otvorenog sveučilišta, a ulaz u Boogaloo Club je iz ulice Ivana Lučića.

Prema odluci stožera civilne zaštite koncert se može održati samo uz određene uvjete, tj provjeru posjedovanja Covid propusnice ili negativanog PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati na ulazu u klub.

 

Twilight Promotion najavljuje:

08.01. DARK SIDE of BOWIE by Tomi Phantasma @ Dva Osam, Zagreb

15.01. BOWIE NIGHT tribute by THE GIFT @ Boogaloo, Zagreb

21.01. KOČANI ORKESTAR + plesni show @ Boogaloo, Zagreb

29.01. 80’S PARTY by Tomi Phantasma @ Boogaloo, Zagreb

04.02. TREOBECOVE KRUŠNE PEĆI + gosti @ Boogaloo, Zagreb

12.02. DARK SIDE by Tomi Phantasma @ Dva Osam, Zagreb

19.02. DENIS & DENIS + 80’S PARTY @ Boogaloo, Zagreb

22.03. THE MISSION + PHANTASMAGORIA @ Boogaloo, Zagreb

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Ovaj događaj zahtijeva EU digitalnu covid potvrdu Pročitaj više

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 50%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima