THE GODFATHERS

THE GODFATHERS

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za THE GODFATHERS, 21.01.2024. u Klub Boogaloo, Zagreb

BRITANSKE 80'S ROCK LEGENDE THE GODFATHERS DOLAZE U NEDELJU 23.10.2024. U ZAGREBAČKI BOOGALOO U SKLOPU TURNEJE NA KOJOJ OBILJEŽAVAJU 35 GODINA OD OBJAVLJIVANJA NJIHOVOG LEGENDARNOG ALBUMA "BIRTH„ SCHOOL, WORK, DEATH“. KAO GOSTI ĆE NASTUPITI GARAGE ROCK ATRAKCIJE EROTIC BILJAN & HIS HERETICS I TV EYE

U nedjelju 21.01.2024. nakon dužeg vremena u Hrvatsku se vraćaju britanske 80's rock legende The Godfathers! Nakon otkazanog koncerta koji se trebao održati početkom 2023. godine i na kojem su trebali promovirati svoj dugo iščekivani i vrlo hvaljeni novi album „Alpha Beta Gamma Delta“, ova turneja obilježava 35 godina od objavljivanja njihovog kultnog albuma „Birth, School, Work, Death“ koji ih je uzdigao na vrh svjetske rock scene i kojeg će odsvirati u cjelini. Hitovi „Birth, School, Work, Death“, „Cause I Said So“, „If I Only Had Time“, „When I Coming Down“ odzvanjali su u svim rockerskim klubovima, a kod nas bili među omiljenim bendovima pa su tako The Gofathers tada održali koncert u zagrebačkom rasprodanom Domu Sportova o kojem se dandanas priča kao jednom od najbolji rock koncertata na ovim prostorima.

The Godfathers su osnovala braća Peter i Chris Coyne nakon razlaza prijašnjeg benda The Sid Presley Experience, 1985. godine. Njihov bazični rock'n'roll, orijentiran uz sirove tekstove i žestoke nastupe, pozicionirao ih je kao jednu od najboljih atrakcija uživo tog vremena. Prvi album, 'Hit By Hit', izlazi 1986. godine, nakon četiri odlična singla ‘Lonely Man’, ‘This Damn Nation’, ‘I Want Everything’ i ‘Love Is Dead', upotpunjen odličnom obradom 'Cold Turkey' u originalu od Johna Lennona. Dvije godine kasnije objavljuju svoj legendarni album „Birth School Work Death“, a istoimeni singl postaje hit na Billboardu, kao i singlovi „Cause I Said So“ i „If Only I Had Time“.

Godine 1989. objavljuju album ‘More Songs About Love And Hate’ koji licencno objavljuje Jugoton pa tako The Godfathers osvajaju i ovdašnju širu publiku. Na albumu se nalaze hitovi „She Gives Me Love“, „Those Days Are Over“ i „I'm Lost And I'm Found“ koji sada uz „Birth School Work Death“, „Cause I Said So“ i „If Only I Had Time“ ulazer na večinu set  lista domačih klubova. The Godfathers po prvi puta dolaze u naše krajeve 1990. i održavaju koncert za pamčenje u prepunoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova, a gdje su im tada još bend u usponu, Majke svirali kao predgrupa. Idući album ‘Unreal World’ objavljen je 1991. godine, a 1992., izlazi i prvi live album provokativnog naziva ‘Dope, Rock & Roll & Fucking In The Streets’. Idući album jednostavnog naslova 'The Godfathers', izlazi 1993., poznat i kao 'The Orange' zbog karakteristične naslovnice, a The Gotfathers nas ponovo posjećuju i održavaju još jedan koncert u zagrebačkom Domu Sportova. Idući album ‘Afterlife’ izlazi 1995., a bend prestaje sa radom 2001. godine. No, ponovo se okupljaju 2008. godine povodom promocije reizdanja debitantskog albuma, a sklopu turnjeje ponovo nastupaju u Zagrebu na Rockajfestu na Jarunskom jezeru. 2010. bend izdaje „The Godfathers - Shot Live At The 100 Club'“ snimljen u londonskom legendarnom 100 Clubu, a iste godine dolaze i u zagrebački Boogaloou. 2013. godine The Godfathers objavljuju album vrlo hvaljen „The Jukebox Fury“ i nastupaju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a što je bio i njihov posljednji nastup u Zagrebu. 2019. godine izlazi još jedan The Gofathers album uživo „This Is War! The Godathers Live“.

<

Posljednji album „Alpha Beta Gamma Delta“ proglašen je za njihov najbolji album uzn „Birth, School, Work, Death“ i „More Songs About Love And Hate“, sadrži trinaest pjesama, a pjevač i osnivač benda Peter Coyne opisuje ga kao "sonic tour de force" i njihovo je prvo studijsko izdanje od vrlo hvaljenog albuma „A Big Bad Beautiful Noise“ iz 2017. “Alpha Beta Gamma Delta definitivno je jedan od najboljih albuma koje su The Godfathers ikada napravili – uzbudljiv je, mračan, opasan suvremeni rock & roll!” navodi Coyne. (Album Alpha Beta Gamma Delta i EP Midnight Rider mogu se naručiti preko www.thegodfathers.bigcartel.com).

Album je napisan i snimljen tijekom pandemije Covida, a producirao ga je basist The Godfathersa i bivši član punk rock legendi Damned, Jon Priestley. Nakon singla „I'm Not Your Slave“ / „Wild And Free“ objavljenog 2020. i EP-a „Midnight Rider“, „Alpha Beta Gamma Delta“ prvi je album Godfathersa koji uključuje novu postavu, a koju čine Coyne, Priestley, bivši Heavy Drapes' članovi Billy Duncanson (bubnjevi) i Richie Simpson (gitara) te gitarist Wayne Vermaak iz The Great St Louis.

Nemojte propustit ove 80's rock legende i njihove bezvremenske hitove vidjeti uživo jer je svaki njihov koncert nabijen je pravom rock energijom! Pored cijelog albuma „Birth, School, Work, Death“ će The Gotfaters odsvirati i presjek svojih hitova pa tako i „She Gives Me Love“, „Cold Turkey“, „Love Is Dead“, „I'm Lost And Then I'm Found“,... kao i pokoju pjesmu sa novog albuma.

Kao posebni gosti će prije The Godfathers nastupiti dvije hrvatske garage rock atrakcije Erotic Biljan & His Heretics i TV Eye. Erotic Biljan & His Heretics iza sebe imaju tri studijska album, učešće na gomilu kompilacija, hrpu odličnih svirki i pohvala glazbene kritike. Uglavnom, definitivno jedan od najboljih rock'n'roll bendova sa ovih prostora kojima mediji na žalost još uvijek posvečuju premalo pažnje i koji će bit sjajna uvertira u ovaj pravi rock spektakl!

Vrata će se otvoriti u 19:00, TV će započeti svirku u 19:30, Erotic Biljan & His Heretics u 20:15, a The Gofathers u 21:15. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 22 €  i 25 € na dan koncerta.

The Godfathers FB page:

https://www.facebook.com/TheGodfathersFamily

Erotic Biljan & His Heretics fb page:

https://www.facebook.com/eroticbiljanandhisheretics/

TV Eye FB page:

https://www.facebook.com/tveyetheband

Podijeli događaj: