Stereotip

Stereotip

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Stereotip, 14.10.2022. - 15.10.2022. u Peti kupe, Zagreb

Stereotip ulazi u sljedeće poglavlje! Nakon dvije godine, jedan od najiščekivanijih glazbenih događaja vraća se s novim protagonistima i izmijenjenim zvukom. Novo ruho očekuje i Stereotip i Peti Kupe, klub u kojem će se 14. listopada dogoditi sljedeće izdanje s nekima od trenutačno najuzbudljivijih projekata elektroničke scene. Atraktivnu postavu čine Curses, Cormac, Johana i Felver!

Nakon koncerta Boy Harshera, Stereotip nastavlja s izvedbama uživo najistaknutijih predstavnika new beata i dark wavea. Njujorčanin s trenutačnom adresom u Berlinu, Curses je vizionar novog zvuka koji predstavlja autentičnu poveznicu 80-ih s 2022. godinom. Granice pomiče povezivanjem gitara sa žanrovima kao što su new wave, post punk i dark disco te svojim mračnim vokalima. U Petom Kupeu nastupit će kao DJ, ali i u nastupu uživo.

Još donedavno jedna od najbolje čuvanih tajni plesne glazbe, Cormac je danas cijenjeni DJ o kojem se glas brzo širi. Rodom iz Sjeverne Irske, sada svojim jedinstvenim Hi-Nrg Italo-zvukom puni plesne podije diljem svijeta, a u Europi je najpoznatiji po svojim legendarnim završnim nastupima u berlinskom Panorama Baru i Snaxu.

Duboko i atmosferično – filing je kojeg nastoji postići Johana, DJ-ica i vizualna umjetnica iz Beograda, odnedavno na londonskoj adresi. Već više od dva desetljeća je dio DJ dua Banda Panda, a glazbeni pravci koje rado isporučuje su new beat, techno, trance, acid house, breakbeat, EBM i dark disco.

Večer novog zvuka upotpunit će Felver, otac Stereotipa koji za ovu prigodu donosi svojevrsni zaokret. „Količina nove zanimljive muzike sve je veća, a naša fascinacija njome je golema. No, Zagreb nema dovoljan broj uvijek novih ekskluzivnih mjesta koja mogu zadovoljiti naše kapacitete i istrpjeti produkcijski pritisak i energiju koju ovakvo događanje donosi. Istodobno, u gradu postoji želja i energija za upoznavanjem što više novih zanimljivih autora i DJ-a, pa ćemo kapacitet Petog Kupea, ali i još nekih zanimljivih prostora, u sljedećim godinama iskoristiti upravo u tom smjeru. Velika događanja s Dixonom će se i dalje održavati, a sljedeće je na rasporedu uskoro“, ističe Felver.

Curses
https://soundcloud.com/cursesforever
Cormac
https://soundcloud.com/cormac
Johana
https://soundcloud.com/johana-bp
Felver
https://soundcloud.com/felver

Podijeli događaj: