Rock&Off; - dodjela nagrada

Rock&Off; - dodjela nagrada

Tvornica Kulture, Zagreb

O događaju

Nakon prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off koju su obilježile sjajna zabava, odlična atmosfera i brojni glazbenici s domaće rock&off scene, organizatori Rock&Off-a sa zadovoljstvom najavljuju drugo izdanje 30. siječnja 2020. u Tvornici kulture!

Rock&Off je nezavisna glazbena novinarska nagrada na godišnjem nivou po izboru stručnog glasačkog tijela, sastavljenog od predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija raznih medija iz cijele Hrvatske koji redovito prate i poznaju domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, hip-hop i elektronsku scenu u svrhu valorizacije bujajuće alternativne glazbene scene koja obuhvaća široki raspon od alternativnog rocka, preko klupskih kategorija kao što su hip hop i elektronika do indie i DIY kantautora i izdavača. Nagrada je proizašla iz glazbenog festivala RockOff koji je u četiri godine svog postojanja profilirao preko sedamdesetak bendova koji su osim nagrada – snimanja albuma, singleova i videospotova – uspjeli zadobiti i jaču medijsku pozornost; od emitiranja na radijskim programima, preko gostovanja u televizijskim emisijama, do prisutnosti u tiskanim i elektronskim medijima.

Pokretači nagrade, koproducenti Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture te organizator Hrvatsko društvo skladatelja, okupili su 70-ak predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija – svi zajedno će predstaviti najbolje od suvremene hrvatske glazbe i nagraditi najbolje od bogate, ali medijski često zanemarene glazbene scene. Generalni sponzor nagrade je Iskon.