PSIHOMODO POP + TURISTI live

PSIHOMODO POP + TURISTI live

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za PSIHOMODO POP + TURISTI live, 18.03.2023. - 19.03.2023. u Klub Boogaloo, Zagreb

 

PSIHOMODO POP SE NAKON 14 GODINA VRAČAJU U ZAGREBAČKI BOOGALOO CLUB GDJE ĆE U SUBOTU 18.03.2023. ODRŽATI KONCERT, A KAO POSEBNI GOSTI ĆE NASTUPITI RIJEČKA SUPER GRUPA TURISTI

 

Pitanje “Ste dobro?” postavili su legendarni Gobac i ekipa iz Psihomoda točno prije 15 godina u zagrebačkom Boogaloo Clubu na nezaboravnom koncertu na kojem su snimili svoj istoimeni live DVD. Sada se vraćaju u Boogaloo održati još jedan rock spektakl kakav mogu prirediti samo oni, bend koji ove godine obilježava nevjerojatnih 40 godina rada i dalje žari i pali na rock sceni, uvijek ostajući beskompromisni dosljednji samima sebi! Dođite se podsjetiti i zapjevati zajedno sa njima njihove bezvremenske hitove poput; „Ramona“, „Dok sam imao 16“, „Leteći odred“, „Telegram Sam“, „Ja volim samo sebe“, „Nebo“, „Osjaćam se haj“, „Frida“, „Natrag u garažu“, „Mila“, „Sexy magazin“, „Iste stvari“, „Donna“, „Nema nje“,...

 

Da se prisjetimo; grupa Psihomodo pop je osnovana 1983. na temeljima grupe Neron u kojoj su svirali Tigran Kalebota –Tigi (bubnjevi) i Smiljan Paradiš – Šparka (bas). Uz Nevena Kepeskog – Kepu (gitara), grupi se još priključio karizmatični frontman Davor Gobac koji je već kao trinaestogodišnjak svirao u vrlo nezgodnom zagrebačkom punk rock bendu Klinska pomora. Nakon još pokoje rošade u bendu, dolazak karizmatičnog gitariste Saše Novaka – Saleta, a nešto kasnije i drugog gitariste, pet godina kasnije izdaju album prvijenac Godinu zmaja koji je doživio ogroman uspjeh. Na nizozemskom rock festivalu „Grote prijs of Netherland“ u konkurenciji od 600 bendova, ušli su u izbor od šest najboljih bendova. Taj uspjeh zapazio je i MTV, gdje je prikazan spot engleske verzije njihovog najvećeg hita "Ja volim samo sebe" prepjevan na engleski jezik "I'm In Love With Gobac", a to je informacija koju treba znati svaki ozbiljniji pub kvizaš! To je bio ujedno i prvi video spot prikazan na MTV-u s područja bivše Jugoslavije. Bend uskoro objavljuje album sa tih svirki u Amsterdamu; Live in Amsterdam, a zatim su svirali i tromjesečnu turneju po SSSR-u. Bili su i predgrupa Ramonesima u Zagrebu i Ljubljani 1990. godine, što je vjerojatno bilo ostvarenje "dječačkog sna" za sve članove benda jer svi članovi veliki fanovi Ramonesa, a i što ne skrivaju. Slijedi drugi album Sexy magazin, a nakon njega treći; Tko je ubio Mickeya Mousea koji je namijenjen djeci pa su se momci tada često pojavljivali i u dječjim emisijama. Za spot “Starfucker”, skinut sa njihovog albuma „Srebrne svinje“ iz 1993. godine, a koji je snimio Radislav Jovanov - Gonzo, dobili su nagrade Oktavijan i Porina. 1995. godine Psihomodo objavljuje album Unpljugd sa akustičnom svirkom po uzoru na tadašnju vrlo popularnu emissiji „MTV unplugged“ i sa tim albumom postižu najveći uspjeh do tada, a novi video za novu „unplugged“ verziju njihove stare pjesme „Natrag u garažu“ postaje sveopći hit. Godine 2001. album Debakl dobiva nagradu Porin za najbolji rock-album godine.

U svojoj bogatoj karijeri Psihomodo su obavili 11 studijskih albuma od kojih je „najsvježiji“ Digitalno nebo iz 2019. Današnji članovi benda su Davor Gobac (vokal, gitara), Vlatko Ćavar Brada (gitara, usna harmonika, back vokal), Smiljan Paradiš Šparka (gitara, back vokal) i Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature). Momci su u top formi, a u to se možete uvjeriti i sami 18. ožujka u zagrebačkom Boogaloou!

 

Kao posebni gosti će nastupiti riječka new wave / post-punk supergrupa Turisti sastavljena od bivših i sadašnjih članova grupa Laufer, Paraf, Let 3, Kojoti, ENI,... Iva Močibob (vokal), Bobo Grujičić (bubnjevi), Sergej Hofman (bas) i Vava Simcich (gitara), svi s dugogodišnjim iskustvom na domaćim i inozemnim pozornicama. Grupa Turisti je nastala 2015. i do danas su objavili tri studijska albuma za Dallas Records: Human_esque (2017), Revolución  (2019) i Apneja (2022). Album Apneja je od strane rock kritičara naveden za jedan od 10 najboljih albuma objavljenih prošle godine.

 

Početak koncerta je najavljen za 20:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 15 € u pretprodaji i 18 € na dan koncerta. Ulaznice možete kupiti preko Entrio.hr sustava, online i na Entrio prodajnim mjestima. Nakon koncerta od 23:00 sati se nastavlja 80's Party na kojem će DJ Tomi Phantasma puštati hitove osamdesetih. Posjetioci koncerta će moći besplatno ostati na 80's Partyju dok će za ostale bit cijena ulaza 4 € od 23:00 sata.

PSIHOMODO POP:

FB: https://www.facebook.com/PPopOfficial
YT: https://www.youtube.com/watch?v=b22PllMs0uA
IG: https://www.instagram.com/psihomodopop1/?hl=en
SP: https://open.spotify.com/artist/5MMBcUUl5CbDPsox02W4XQ

 

TURISTI:

https://www.facebook.com/turistibend

 

Podijeli događaj: