[ODGOĐENO] Cubismo i Jazz orkestar HRT-a u Tvornici

[ODGOĐENO] Cubismo i Jazz orkestar HRT-a u Tvornici

Tvornica Kulture, Zagreb

O događaju

Događaj je odgođen i novi datum će biti objavljen uskoro.

Sve kupljene ulaznice vrijede i za novi datum. Ukoliko vam novi termin ne odgovara, povrat novca za ulaznice kupljene preko Entrio platforme (bilo online na entrio.hr ili gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti isključivo preko [email protected] mail adrese najkasnije do 25.05.2020.
Napominjemo, povrat za ulaznice kupljene na prodajnom mjestu više nije moguće ostvariti na prodajnom mjestu!

Cubismo, omiljeni bend koji već 25 godina donosi plesme ritmove domaćoj publici pripremio je pravu poslasticu. U godini kada slave četvrt stoljeća postojanja izlazi njihov novi album Samo ljubav koji su napravili u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a.
Promocija albuma obilježiti će se rasplesanim tulumom u zagrebačkoj Tvorinci kulture 25. travnja. Tamo će u suradnji s Jazz orkestorm HRT-a Cubismo održati veliki koncert u maniri najboljih afro-kubanskih big bendova s polovice 20. stoljeća, ali u modernom duhu. Suradnja s Jazz orkestrom HRT-a donosi najbolje od oba benda, spajaju se moćna ritam sekcija Cubisma i snažna puhačka sekcija jazz orkestra HRT-a

"Suradnja sa jazz orkestrom traje već četiri, pet godina, a kulminirala je u trenutku kada im je  dirigent postao Miron Hauser - zaljubljenik u kubansku glazbu i neslužbeni dodatni član Cubisma. " - rekao je Hrvoje Rupčić koji je kroz godine postojanja Cubisma uz Ricarda Luqea postao zaštitno lice benda.

Novi album izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe. Na albumu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma (Ricardo Luque -  glavnivokal
Davor Križić  - truba, Nenad Grahovac - trombon, vokal, Mario Igrec - gitara, Mario Penton Hernandez - klavir, vokal, Krešimir Tomec - bas gitara, Zdravko „Barba“ Tabain  - bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić - bongosi, Hrvoje Rupčić - konge, vokal). Jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser, a jednu potpisuje Marijan Jelenić iz Nole s kojima su na albvumu ostvarili i suradnju.
Posljednja pjesma na albumu je  remake Gibonnijeve Tempere koju izdaju 20 godina nakon prve verzije na albumu Motivo Cubano.