NELLCOTE + IZAE

NELLCOTE + IZAE

Tvornica Kulture, Zagreb

O događaju

Nellcote se već gotovo tradicionalno vraća u Tvornicu Kulture u studenome, ovoga puta u glavnoj ulozi, u malome pognu. Promovirat će svoj novi album, Disturbance in a Quiet Summer Night (Geenger Records), kojime su uspjeli podijeliti kritiku i standardnim epitetima indie / folk / blues pridodati i neke neuobičajenije kao što su gypsy cabaret, pub rock pa čak i grunge. O kakvom se to jedinstvenom spoju radi, imat ćete prilike provjeriti tu večer, ali i odmah sad ako odete na https://nellcoteband.bandcamp.comBend djeluje još od 2010., a osim osnivača i glavnog autora Vinka Ergotića (vokal i gitara) te Lane Filipin (bas, back vokali), novu postavu čine Igor Ivešić (Kill In Manjaro) na gitari te Filip Barac (And The Kid) na bubnjevima.

Album je snimila prošla postava benda, s Damirom Trputcem na bubnjevima i Lovrom Boljatom na gitari. Sniman je, miksan i produciran pod budnom paskom Luke Grubišića - Čabe (Soundbrick Studio), dok je mastering prepušten Britancu Barryju Gardneru. Naslovnicu albuma krasi rad mlade umjetnice Luise Pascu.

U zvukovnom smislu, album predstavlja svojevrsni odmak benda od prošlosti, no tematski se na prošlost oslanja. Dok se u hvaljenom EP-u Surrender (2017.) Vinko kao autor predstavio intimnijim, akustičnijim zvukom i, u skladu s nazivom albuma, u potpunosti ogolio pred publikom i kritikom, uz potporu pune bendovske postave snima glasniji, drskiji, plesniji album, s više psihodeličnih elemenata. Autor se sa svojom prošlošću sada spreman suočiti - obračunava se s lošim snovima, odnosima i okolinom, a snažniji, energičniji zvuk benda pomaže u izbacivanju svega toga iz sebe i daleko od sebe.