N O I S E

N O I S E

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za N O I S E, 26.09.2023. u Peti kupe, Zagreb

Nakon uspješne ljetne turneje koja je obuhvatila šest gradova diljem Hrvatske, zagrebačka bubnjarica i kompozitorica Bruna Matić najavljuje samostalni koncert svojeg audiovizualnog projekta N O I S E 26. rujna u klubu "Peti Kupe" u Zagrebu.

Album koji je izašao u listopadu 2022. govori o buci kao definirajućoj karakteristici modernog urbanog života. 75-minutni audiovizualni projekt besprijekorno spaja glazbene izvedbe uživo sa sinkroniziranim video projekcijama, dok je kombinacija elektronike i jazza naišla na oduševljenje kritike i publike.

Opisujući svoje kreativno putovanje, Bruna Matić je ispričala: "Ovim sam projektom željela proniknuti u koncept buke – nešto s čime se susrećemo svaki dan, ali često zanemarujemo. N O I S E mi je omogućio da ispitam različite aspekte buke, njen utjecaj na nas, i njegovo predstavljanje kao razorne sile i izvora inspiracije."

Ansambl se sastoji se od uspješnih glazbenika hrvatske glazbene scene: Vojkan Jocić, saksofonist iz hvaljenog benda Chui i Jazz orkestra HRT-a, Filip Pavić, hvaljeni jazz gitarist koji je 2022. također izdao album pod nazivom ‘’Labyrinth Songs’’, Hrvoje Galler na klavijaturama i Goran Delač na bas gitari, etablirani glazbenici koji već dugi niz godina djeluju na glazbenoj sceni, pobrinut će se da buke na ovom koncertu ne nedostaje.

N O I S E nije samo izvedba; to je impresivno istraživanje zvuka, slike i emocija koje će zasigurno očarati publiku i ponuditi joj svježu perspektivu na svijet buke koji nas okružuje.

Uhvatite Brunu Matić i njezin ansambl na samostalnom koncertu 26. rujna u klubu Peti kupe.

Podijeli događaj: