Mouse on Mars

Mouse on Mars

Tvornica Kulture, Zagreb

Sve Entrio ulaznice za ovaj događaj su rasprodane, za više informacija kontaktiraj organizatora

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Mouse on Mars, 19.09.2021. u Tvornica Kulture, Zagreb

21h | Tvornica Kulture
Mouse on Mars


programska suradnja MAMA

    

Mouse on Mars su berlinski umjetnici Jan St. Werner i Andi Thoma, duo koji već skoro 3 desetljeća pomiče granice elektroničke glazbe. Umjetnička znatiželja, domišljatost i zaigranost u korištenju najnovije tehnologije čine da njihov zvuk koji je teško svrstati u neki određeni žanr i danas zvuči posve neočekivano i suvremeno.

 AAI (Anarchic Artificial Intelligence — Anarhična umjetna inteligencija), njihov posljednji album objavljen je u veljači 2021. godine, i tu fascinacija Tome i Wernera s tehnologijom i nekonvencionalnim istraživanjima audiovizualnog materijala ide korak dalje. U suradnji  s piscem i teoretičarom Louisom Chude-Sokeijem, s grupom računalnih programera i s udaraljkašem Dodom NKishijem, svojim dugogodišnjim suradnikom, Mouse on Mars istražuju umjetnu inteligenciju kao narativni okvir i skladateljsko oruđe, stvarajući pritom svojevrsno djelo znanstvene fantastike.

 AAI polazi od teksta Louisa Chude-Sokeija, u kojemu on iz perspektive  strojne inteligencije kao načina postajanja narodom razmišlja o jednoj alternativnoj povijesti rase, tehnologije, kolonijalizma i futurizma. Glas Chude-Sokeija je također polazni materijal za algoritam modela govora koji omogućava interakciju benda s mehanizmom AAI koji je tokom procesa sve osjetljiviji.

 AAI — to je istraživanje interkonekcija u orkestru ljudi, strojeva, intuicije i koda. I umjesto da ovisi o suvremenim modelima interakcije ljudi i strojeva, ovaj projekt prisvaja te teme i tehnologije za ne-standardne i bastardne svrhe.

 

 

Mouse on Mars — kao vodeći predstavnici ne samo njemačke, već i svjetske eksperimentalne elektroničke glazbe — dvaput su gostovali u Zagrebu, 2004. i 2009. godine. Ti se nastupi zbog svojeg intenziteta za mnoge iz domaće publike ubrajaju među najupečatljvije koncerte posljednja dva desetljeća.

Tim više su Muzički biennale Zagreb i Multimedijalni institut MaMa zadovoljni da će Mouse on Mars gostovati u Hrvatskoj netom što su objavili AAI u veljači 2021. — kao jedan od prvih koncerata s novim albumom kojeg uživo izvode kao trio.

 

 

Dodo NKishi - drums, percussion

Andi Toma & Jan St. Werner - electronics, instruments, production

 

www.mouseonmars.com

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja