Mark Lanegan u Tvornici

Mark Lanegan u Tvornici

location-iconTvornica Kulture, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Mark Lanegan u Tvornici, 26.11.2019. u Tvornica Kulture, Zagreb

Mark najesen kreće na svjetsku turneju u sklopu koje će promovirati novi album "Somebody's Knocking", a zagrebačka promocija će se održati u Tvornici Kulture, 26. studenog 2019.

Mark Lanegan Band - Stitch It Up
https://www.youtube.com/watch?v=vuW0KLUYCQg

Promotivna cijena ulaznica od 95kn vrijedi do 31. svibnja (ili isteka zaliha)
Od 01. lipnja do 25. studenog za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn, a na dan koncerta 150 kn.

Službena prodajna mjesta:
www.entrio.hr

Duboki i izuzetno impresivni bariton Marka Lanegana zapeo je za uho šire publike ranih 90-ih kad see njegov tadašnji bend Screaming Trees probio u mainstream i ostvario veliki komercijalni uspjeh s albumom "Sweet Oblivion". Lanegan je u to vrijeme bio i važan dio grunge scene, pa je tako surađivao s Nirvanom, no njegov fokus je bio na izgradnji vlastitog imena kao vrsnog vokalista i tekstopisca.

Laneganov samostalni materijal varira stilom, od akustične atmosfere koja prevladava na izdanjima poput "The Winding Sheet" i "Scraps at Midnight", pa do energičnog hard rocka koji se može čuti na albumima "Bubblegum" i "Blues Funeral". U više od 30 godina karijere surađivao je s brojnim utjecajnim glazbenicima poput PJ Harvey, Grega Dullija, Isobel Campbell, Dukeom Garwoodom, te bendovima Soulsavers i Queens of the Stone Age.

Suradnja s potonjima trajala je čitav niz godina. Malo je poznata činjenica da je frontmen QOTSA-a Josh Homme htio upravo Lanegana za glavnog vokalista, da bi na kraju sam preuzeo tu ulogu. Usprkos tome, Mark je postao službeni član benda, te se njegovi vokali i glazbeni utjecaj mogu čuti na četiri njihova albuma.
Laneganov stvaralački entuzijazam ne jenjava. Od 2012. izdao je dvije retrospektive i čak šest novih samostalnih albuma, od hvaljenog "Blues Funerala" pa do iznenađujuće vedrog "Gargoylea".

U listopadu izlazi njegov 11. studijski album "Somebody's Knocking", u potpunosti snimljen za samo 11 dana u Los Angelesu. Kritičari koji su ga već imali prilike poslušati uspoređuju ga s Laneganovim najboljim izdanjima, te napominju da se na njemu osjeti značajni utjecaj europskog zvuka.

Koncert se održava u sklopu mini festivala #fallfest, a nova imena će biti najavljena početkom lipnja.

Podijeli događaj: