Mangroove I Jazz orkestar HRT-a

Mangroove I Jazz orkestar HRT-a

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Mangroove I Jazz orkestar HRT-a, 30.03.2023. u Peti kupe, Zagreb

Kruna suradnje Mangroovea i Jazz Orkestra HRT-a je novoobljavljeni album "Nešto veće od nas" kojeg će koncertno predstaviti u zagrebačkom klubu Peti Kupe 30. ožujka. Album je objavio Aquarius records u digitalnom i vinilnom izdanju.


Ulaznice: 50 early bird ulaznica 7,50 eura
        Nakon early bird ulaznica 10,00 eura
                      Na dan koncerta 13,00 eura
 
JAZZ ORKESTAR HRT:

Dirigent: Miron Hauser
Trube: Darko Sedak Benčić, Davor Križić, Marko Šolman, Boris Majcen
Tromboni: Luka Žužić, Domen Gantar, Zvonko Košak, Hrvoje Štefanić
Saksofoni: Miha Gyorek, Vojkan Jocić, Mario Bočić, Miro Kadoić, Damir Horvat
Klavir: Joe Kaplowitz
Bas: Saša Borovec
Gitara: Elvis Penava
 
MANGROOVE:
Toni Starešinić: klavijature
Željka Veverec: vokal
Leo Beslać: klavijature, flauta
Silvio Bočić: bubnjevi
 
Željka Veverec:
   Priča Mangroovea koja je započela 2009. godine ovim je albumom i suradnjom s Jazz orkestrom HRTa dobila svoj najbolji mogući best off u najboljem smislu te riječi. Suradnja sa Jazz orkestrom bila je za mene osobno i velika odgovornost i velika čast i izazov no već od prve probe postala je užitak jer dobila sam priliku ponovno proživjeti pjesme kroz koje smo stvarali Mangroove i čuti ih na nov način u bogatim aranžmanima i doživjeti kroz novu energiju. Tako je jedno putovanje kroz poznato (naše pjesme) postalo putovanje u nepoznato i uzbudljivo. Deset pjesama na albumu koje predstavljaju mali presjek našeg stvaranja u novom ruhu, kao da su ponovno oživjele i pokazale da odolijevaju testu vremena.
Fantastična ekipa pod dirigentskom palicom Mirona Hausera napravila je odličan posao i sretni smo što ovaj materijal napokon možemo predstaviti publici. Osim digitalnog izdanja ova suradnja je bila i savršena prilika za naš prvi vinil kojem se jako veselimo.
 
Toni Starešinić:
    Ovaj album na jedan predivan način zaokružuje naš dosadašnji put, često dosta mukotrpan, ali evo sa velikom nagradom i ispunjenim srcem. Sve postaje su tu, od prvog singla Vrijeme kojeg smo objavili još prije četrnaest godina, do zadnje singlice sa albuma Srce, Nešto veće od nas, koja kao da je proročki nagovijestila što će tek uslijediti. Album dolazi i u vinilnom izdanju čiju naslovnicu krasi prekrasna ilustracija Igora Mudronje, mladog umjetnika iz Motovuna, malog gradića u koji smo se zaljubili i u kojem smo otkrili mladi umjetnički par Art in situ kojeg uz Igora čini i Kristina Micanović. Sad kad slušam album Nešto veće od nas ne mogu mislima ne skrenuti do meni jednog od najdražih bendova, britanskog big banda CCS kojeg je ranih sedamdesetih vodio poznati britanski radijski voditelj i blues gitarist Alexis Korner i s kojim se upustio u hrabru utrku sa ostalim vladarima tadašnjih pop, rock i rhythm & blues top lista, a uz svoje pjesme izvodili su i obrade Rolling Stonesa, Led Zeppelina, John Lee Hookera i mnogih drugi velikana. Hvala Mironu, Igoru, Emiru, Ani, Ivani i glazbenicima Jazz orkestra HRTa na predivnom glazbenom putovanju.
 
Leo Beslać:
    Rijetke su situacije u kojima je biti dijelom velikog izvođačkog sastasva jednako uzbudljivo i inspirativno kao muzicirati s kvartetom. Velika hvala Jazz orkestru Hrvatske radiotelevizije na prilici, znanju, iskustvu i vrhunskom profesionalizmu kojim je čitav projekt od samog početka odisao.
 
Silvio Bočić:
    Sviranje i snimanje sa Jazz orkestrom HRTa za mene je bilo lijepo iskustvo, ali i velika odgovornost zbog prilike da sviram sa ljudima koji su puno bolji glazbenici od mene. Zanimljivo i osvježavajuće bilo je svirati pjesme sa drugačijim aranžmanima od onih na koje smo navilki. Ponosam sam što sam imao priliku sudjelovati u snimanju i izvođenju ovog albuma.

Podijeli događaj: