Mak Murtić presents London Sessions w/ Jamie Benzies

Mak Murtić presents London Sessions w/ Jamie Benzies

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Mak Murtić presents London Sessions w/ Jamie Benzies, 27.02.2024. - 28.02.2024. u Peti kupe, Zagreb

Mak Murtić predstavlja glazbenike s londonske suvremene jazz scene u sklopu serije koncerata u Petom Kupeu.

Jamie Benzies engleski je basist, kontrabasist i multiinstrumentalist koji svoje glazbeno porijeklo provlači kroz razne stilove i iskustva. Jamie je na londonsku scenu stupio kao dio multinacionalnog jazz elektronika kolektiva Psylus još davne 2010. Od tada je član klezmer sastava Don Kipper, Captain of the Awesome Machine te uspješnog suvremenog jazz elektronika sastava Cykada. Kao dio raznih glazbenih skupina te s raznim suradnjama unutar suvremene londonske scene (npr. s članovima sastava Kokoroko, Ezra Collective, te s raznim glazbenicima s world music scene i sl) Jamie je izučio i razne world music stilove i netipične instrumente.

S Makom Murtićem Jamie je povezan kao dio sastava Mimika Orkestra (te raznih drugih bendova u kojima su surađivali), a snimao je električni bas i kontrabas na albumu "Divinities of the Earth and the Waters". Jamie također ima i solo karijeru kao kantautor.

S Nenadom Sinkauzom (el.gitara, efekti), Marco Quarantottom (bubnjevi), Nenadom Kovačićem (udaraljke) i Makom Murtićem (saksofon), Benzies će napraviti selekciju svog rada i uvesti nas u priču suvremene londonske jazz scene.

Podijeli događaj: