J.R. AUGUST & GOSTI: 10 GODINA KARIJERE

J.R. AUGUST & GOSTI: 10 GODINA KARIJERE

location-iconPeti kupe, Zagreb

J.R. AUGUST & GOSTI: 10 GODINA KARIJERE

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za J.R. AUGUST & GOSTI: 10 GODINA KARIJERE, 14.03.2024. u Peti kupe, Zagreb

J.R. August, pravog imena Nikola Vranić, vodeći je glazbeni talent u regiji. Nakon niza zapaženih EP izdanja, godine 2019. potpisao je ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records pod kojom je objavio svoj debitantski album Dangerous Waters. Album je naišao na nepodijeljeno oduševljenje kritike, koja je J.R.-a proglasila glazbenikom svjetskog kalibra, kao i publike, koja je album prihvatila do te mjere da je u tjednu nakon objave bio najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto. Dangerous Waters je na većini kritičarskih top-lista proglašen albumom godine, uključujući i veliku Nacionalovu anketu u kojoj sudjeluje tridesetak najuglednijih glazbenih novinara i kritičara, a dobitnik je i nagrade emisije Music Pub Zlatka Turkalja (Drugi program Hrvatskog radija) za album godine.

Priznanja ovom posebnom talentu dosegnula su vrhunac na dodjeli glazbene nagrade Porin 2020. godine: J.R. August i njegov debitantski album osvojili su ove prestižne nagrade u čak tri kategorije; za alternativni album, za najboljeg novog izvođača i za album godine – prvi put u povijesti da je album na engleskom jeziku osvojio tu nagradu. Iste godine August je slavio i na dodjeli Rock&Off nagrada. Tamo je osvojio nagradu za “veliki prasak” godine, Rock&Off izvođača godine i album godine. Konsenzus kritike je da je riječ o glazbeniku spremnom za svjetske uspjehe, a da i međunarodna scena počinje prepoznavati o kakvom talentu se radi potvrđuje i činjenica da je Dangerous Waters bio nominiran za Impalu, europsku nagradu za indie album 2020. godine. Definitivna je to potvrda da veliki Coldplay nije bio u krivu kada je J.R.-a na svojoj stranici predstavio kao svjetski potencijal 2012. godine.

U narednoj 2021. godini osvojio je Porina za najbolji live album za album Live at Hrvatski glazbeni zavod, ali i onoga za najbolji videospot, za pjesmu Dangerous Waters. Iste godine osvojio je još dvije Rock&Off nagrade, za najboljeg rock izvođača i za najboljeg live izvođača.

U travnju 2022. godine, J.R. August je objavio svoj 2. studijski album, Still Waters, koji je, kao i njegov prethodnik, naišao na oduševljenje kritike i publike. Album je nominiran za Nagradu Rock&Off u tri kategorije, a osvojio je nagradu Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe.

J.R. u Peti kupe dolazi snimiti live album povodom 10 godina od prvog EP-ja Change of Seasons, nakon fenomenalnog koncerta kojeg je sa svojim osmeročlanim bendom održao na istom mjestu u listopadu prošle godine. Ovaj put će mu se na pozornici pridružiti i njegovi kolege glazbenici koji će starim pjesmama udahnuti svježinu.

Kontakt za rezervaciju stolova: [email protected] ili +385 91 1558 555

Podijeli događaj: