Entrio

Joris Voorn @ Boogaloo

Joris Voorn @ Boogaloo

Klub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Main Floor

● JORIS VOORN _ rejected | NL
● MARY
● MATYA

Techno Floor 

● ALEXANDER G
● SHIPE
● LIMEX

INFO :

Nizozemski veteran Joris Voorn je za pultom još od kraja 90-tih, a s početkom novog milenija je započeo svoju avanturu i u produkciji. Već s prvim EP-em “Muted Trax Part 1” iz 2002. uspio se zavući u kolekcije aseva kao što su Carl Craig i Laurent Garnier, a samim time i u kolektivnu podsvijest svjetske elektroničke scene.
Doduše, ključno izdanje s kojim je uspio uvući gomilu ekipe u klupski zvuk bio je album “Future History” iz 2004. godine, gdje je odao počast drugom valu detroitskog zvuka i pružio mu novu svježinu.

Tu se mogu čuti sočni deep house aranžmani, psihodelični komadi ambijentalne muzike i hipnotički deep techno groove, a čitavo je izdanje zaokruženo u priču koja je ostavila dubok trag na sceni prošlog desetljeća.

Uslijedilo je još sjajnih izdanja, kao što je čuvena traka “MPX309”, koju su vrtili house, techno i trance DJ-i, a nalazi se na kompleksnom crossover albumu “From A Deep Place”, koji je navodno bio više orijentiran slušanju kod kuće, ali je sadržavao ubojite himne za podije.

U međuvremenu je stekao priznanje za svoje besprijekorne mikseve, koje je snimio za klub Fuse i RA, te osnovao priznate etikete Green i Rejected.

Nakon hrpe uspješnih singlova Voorn je 2014. izdao i treći album “Nobody Knows”, koji je fanove ostavio u podijeljenom mišljenju – neki žale za sirovim ranim zvukom i smatraju da ga je previše uglancao, dok ga drugi smatraju deep house / downtempo remek-djelom.

U svakom slučaju, može se reći da je umjetnik sazrio i potražio neke nove izvore inspiracije. To ne znači da je odustao od podija, naprotiv – jednostavno, zvuk mu je postao nešto baršunastiji, uz dozu progressive elemenata, ali se i dalje čuju ogoljeni čikaški i detroitski korijeni.

Klasičan primjer ovog koktela žanrova je posljednji EP “The Great Esquape”, na kojem glatko balansira granicom između retro-posveta izvornim klupskim strujama i modernog zvuka.