Illectricity Main Night

Illectricity Main Night

Klub Boogaloo, Zagreb

O događaju

▃ 09.12. / PETAK @ Boogaloo Club

ILLECTRICITY MAIN NIGHT

Main Room:
Luke Vibert (UK)
Synkro live (UK)
Gary Gritness live (FR)
Ivna Ji live (HR)
DJ Labud (HR)
Shao (Illectricity Nucomer 2016)
CFSN DJs
Sound system by Adamson Systems
Sound by Igor LoPeaks Ivanković
Visuals by LiteMotif, Liik & VJ_etar
Lights by Zvone Kesić & Andrija Santro

Room 2:
DEDSEC Hackerspace
//more.info/soon.exe

Web site: www.illectricity.com
Facebook event: Illectricity Main Night on FB

Luke Vibert kralj je pseudonima i preobrazbe – od punk benda preko rap grupe do produciranja hip hopa i elektronike krajem ’80-ih, njegov glazbeni put doista nije ostavio niti jedno područje neistraženo. Sam kaže kako mu se nije dalo gnjaviti sa tehnoidnim zvukovima pa je većinu produkcije temeljio na sampleovima, što se do danas nije promijenilo. Izdaje za Planet Mu i Ninja Tune, a u karijeri je surađivao s Aphex Twinom te remiksirao Nine Inch Nailse, Squarepushera, Tortoise i brojne druge. Luke radi toliko različitih stvari na toliko različitih načina pod toliko različitih imena da ga je nemoguće sažeti pod jedan žanr, a njegove glazbene evolucije toliko su snažne da se doista lako zapitati postoji li nešto što on ne zna učiniti.
Bandcamp: https://lukevibert.bandcamp.com
Luke Vibert aka Wagon Christ: http://www.wagonchrist.com/

Synkro se na sceni pojavio kao dio dubstep pokreta krajem 2000-ih, i pokazao kako je jednako dobar u izradi bass heavy glazbe po kojoj su bili poznati Digital Mystikzi, kao i u koketiranju sa melankoničnim zvukovima karakterističnim za Buriala. Uskoro kreće u vode atmosferičnog DnB-a kojim vladaju dBridge i Instra:mental, te unosi vlastiti šarm igrajući se sa elementima deep housea i IDM-a. Krajem prošle godine na labelu Apollo objavio je album imena Changes.
Synkro on FB: https://www.facebook.com/synkrodub
Synkro Soundcloud: https://soundcloud.com/synkro
Synkro Bandcamp: https://synkro.bandcamp.com

Gary Gritness aka Slikk Tim ima doista zanimljivu misiju – njegova glazbena evolucija prožeta je kombiniranjem elektro funka i soulful zvukova, a njegovi live nastupi nevjerojatna su kombinacija prljave, tople i funky glazbe. Kao glazbenik Slikk Tim je surađivao sa Dam-Funkom i Orlandom Voornom, a njegov album izdan za Clone Records Crown diviziju hvale svi ljubitelji elektronike, uključujući legendarnog Davea Clarka.
Facebook: https://www.facebook.com/garygritness
Soundcloud: https://soundcloud.com/garygritness

Ivna Ji, poznata i pod imenom Ivna Yuri, zagrebačka je DJ-ica i producentica koja je svoje znanje stekla na SAE Institutu u Ljubljani. Ivna započinje DJ karijeru u suradnji s klupskim večerima Le’tronik i Sicko Disko, te radi u okvirima vlastitih programa poput Revolvera i Divine Divinea. Danas je dio Adriatiko Recordingsa za koji uskoro izdaje svoj drugi EP, a krajem 2016. izlazi joj i prva ploča za londonski Brokntoys pod nazivom The Glowing.
Facebook: https://www.facebook.com/ivnayuri
Soundcloud: https://soundcloud.com/ivnaji

DJ Labud je poluprofesionalni DJ iz Hrvatske. Član je skupine mladih entuzijasta "Ekstrakt" koja se bavi organizacijom tzv. "rave" okupljanja na području Zagreba i okolice. U slobodno vrijeme bavi se sportskim ribolovom na moru.
Soundcloud: https://soundcloud.com/dj-labud

+ Visual/Tech support:

Ivan Lušičić - Liik - odbjegli arhitekt koji se zapleo u žice novih medija i tehnologija. Od početka studija 2003. se bavi animacijom, programiranjem i VJingom. Tijekom studija vodio radionice na temu arhitekture u real time videu i real time videa u arhitekturi na European Architecture Student Assembly u Roubaix-u 2004. i u St Bergen-u 2005. Surađivao na muzičkim i art festivalima, klupskim večerima, plesnim izvedbama, kazališnim komadima i na jednoj operi. Svoje djelovanje nastavlja kao član ULUPUH-a od 2010. baveći se interaktivnim instalacijama, 3D motion design-om i koncertnom scenografijom. Od 2016. upisuje MA Oblikovanja rasvjete na ADU jer mu nikad nije dosta škole.
Vimeo: https://vimeo.com/liik

VJetar, pravim imenom Ines Kesić, 32 godine, Zagreb. Novopečena VJ-ica, ponosna članica LiteMotif kolektiva, rezident El Tunel klupskog programa. Festivali, radionice i klupske večeri mjesta su stjecanja iskustva i konstruktivne zabave.
Instagram: https://www.instagram.com/vj_etar/
Vimeo: https://vimeo.com/user16611480

Andrija Santro, podrijetlom iz Zaboka, obilježen strukom dizajnera keramičkog produkta, glazbenik i synth entuzijast je u potrazi za "pravom profesijom" naišao na svijet dizajna rasvjete. Prošlo je od tada 7 godina, i koristi svaku priliku za ubaciti se na tu poziciju. Bilo da se radi o plesnoj predstavi, koncertu, izložbi, performansu ili kućnom tulumu za noć vještica, Andrija je već nakupio sati i sati kuckanja po light pultovima i švenkanja reflektora. Trenutno je rezident u klubovima Attack i Močvara, surađuje sa bendom ABOP, te sudjeluje na raznim projektima (Terraneo festival, Super Uho festival, Galerija Močvara, Faki, Platforma.hr, Lost Theory Festival...)

Igor Ivanković - LoPeaks, iz Zagreba, tehnički je voditelj Autonomnog kulturnog centra – Attack!, radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba te kao ton majstor, voditelj je radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te je začetnik ideje "community" radija u AKC. Od 2005.g. aktivno se bavi muzikom kroz muzički dvojac Jahstice Soundsystem, a kasnije i kroz glazbeni projekt Digitron Soundsystem, nastavlja svoj razvoj kao basist u bendu Bamwise, u kojem svira i danas.
Trenutno radi i kao tehničar živog zvuka nekim renomiranim glazbenim skupinama kao što su ABOP, Cinkuši. U zadnjih nekoliko mjeseci djeluje kao producent i ton majstor u novo napravljenom studiju.

Zvone Kesić, leti po gigovima i uvjerava ih da rade, Illectricity , In Music , Outlook , Dimensions , Moondance , Ultra Music Festival, InfoGamer… Kad ne radi na festivalima, bendovima olakšava živote: Let 3, Repetitor, Jonathan, MrLee & Ivanesky, Stonebride, Dječaci, Mount Kimbie... Od rigginga preko ozvučenja do upravljanja rasvjetom, ništa mu nije strano ni teško!