Gazorpazorp + sv.Pseta // KSET

Gazorpazorp + sv.Pseta // KSET

location-iconKSET, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Gazorpazorp + sv.Pseta // KSET, 07.05.2022. u KSET, Zagreb

U subotu, 7.5. nam iz susjednog Beograda u KSET dolazi jedan od novijih rock i post-punk bendova - Gazorpazorp, a zajedno s njima gostuje bend sv.Pseta.


Gazorpazorp su novo ime na sceni novog vala i čine ga nestašna i autentična gomila mladih, koja preuzima vodilju regionalnih gitarističkih bendova. Čine je gitarist i vokal, Jasmin Rastić, gitarist Damjan Nedelkov, bubnjar Nikola Bajčetić te basist Miloš Đerković. Gazorpazorp već nekoliko godina suvereno vlada beogradskom alternativnom scenom, pa je sada vrijeme da ih upozna i šira javnost. Gazorpazorp su deo kompilacije Hali Gali, koja za cilj ima da ovekovječi novi val rock zvuka koji niče. Osim očitih utjecaja bendova kao što su Repetitor i Metz, njihov je zvuk mješavina noise rock snage, matematičke rock zamršenosti, post-punk razigranosti i psihodeličnog rock eksperimentalizma kako u jugoslavenskoj tako i u anglosaksonskoj tradiciji. Uživo smo ih već mogli vidjeti kao predgrupu Repetitoru krajem 2019., a godinu prije su izdali prvi EP jednostavno nazvan “EP #1”. Njihov debitantski album 'From the Air and the Sun' izlazi 4. prosinca 2020. za Moonlee Records.


Sa svojom moderniziranom rock estetikom, Gazorpazorp je bend koji se lako može usporediti s vrhunskim suvremenicima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body i Tropical Fuck Storm.


Facebook: https://www.facebook.com/ gzrpzrp

Instagram: https://www.instagram.com/ gzrpzrp/?hl=en

Spotify: https://open.spotify.com/ artist/7C5mkbf1oP2jqnD8JI7VXs

---

“U manje od minut св. Псета pokazuju koliko su besni i razuzdani, sviraju kao da nikada ništa nije postojalo pre njih, a nakon što čujete te pesme, više nije problem ni ako nestane sva buduća muzika.” (- Helly Cherry, ovo su oni poslali kao opis)


Sv.Pseta, imena nastalog inspiracijom Dominikanskog reda monaha i čovjekovim najboljim prijateljem, bend je čiji je zvuk jako teško definirati. Temelji se na onom što članovi proživljavaju na ličnom planu te se to odrazi na glazbi, ali možemo bit uvjjereni da će nam, iako broj instrumenata sveden na dva: bubanj i gitara, ovaj dvojac prirediti jednu mješavinu rokabillya, melankolije, progresive, post punka i tvrdog emoa. св. Псета je kao dvojac nastajao duži vremenski period, ali svoj konačni oblik je poprimio 2017. Godine. Iza sebe imaju album “Koliko samo tajni..”.


Bandcamp: https://svetapseta.bandcamp. com/ 

Fb: https://www.facebook.com/ svetapseta/ 

Ig: https://www.instagram.com/ sveta.pseta/ 

 

Podijeli događaj: