Freilauf w/ Gerd Janson

Freilauf w/ Gerd Janson

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Freilauf w/ Gerd Janson, 12.05.2023. - 13.05.2023. u Peti kupe, Zagreb

Vožnja nizbrdo na biciklu nakon mukotrpnog uspona bila je motiv za klupski program koji je kasnije odgojio generaciju clubbera. Tražeći riječ za opis osjećaja koji obuzme tijelo kao rezultat lagode i slobode tijekom te aktivnosti, Pepi Jogarde je osmislio naziv Freilauf.

Ne slijedeći kategorizaciju glazbe, Pepi je odlučio preslikati taj osjećaj na plesni podij i pozivanjem gostiju koje je zavolio zbog pristupa i umijeća selektiranja, bez bzira na stupanj popularnosti dotičnih. Neki od njih danas su važne figure klupskog svijeta poput Dixona, Boo Williamsa, Gerda Jansona ili Huneea. Doprinos muzičkoj kvaliteti donosio je i sam domaćin Pepi koji 12. svibnja dovodi obnovljeni Freilauf u Peti Kupe.

A za prvo izdanje u Petom Kupeu stiže provjereno ime – Gerd Janson, DJ koji ni jednu stvar u svom setu ne pušta tek tako, niti svoju publiku podcjenjuje prolaznim, konfekcijskim hitovima. Uživa veliko poštovanje čak i najokorjelijih muzičkih kritičara i cinika, između ostalog i zbog velike strasti za kopanjem po nepreglednom moru underground house & disco produkcije.

Podijeli događaj: