DRAGO DIKLIĆ - Moj prijatelj Ivo Robić

DRAGO DIKLIĆ - Moj prijatelj Ivo Robić

location-iconTvornica Kulture, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za DRAGO DIKLIĆ - Moj prijatelj Ivo Robić, 18.03.2023. u Tvornica Kulture, Zagreb

RANDEVU U OSAM:

Drago Diklić u Tvornici kulture pjeva u čast Ivi Robiću

Subota, 18. ožujka 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Zagreb, 10. veljače 2023. – Drago Diklić održat će koncert pod nazivom „Moj prijatelj Ivo Robić! povodom stogodišnjice njegova rođenja. U sklopu novog ciklusa RANDEVU U OSAM koji će velikim koncertom na Dan zaljubljenih otvoriti Stjepan Jimmy Stanić & The Boys, u Tvornici kulture nastupit će još jedan velikan hrvatske glazbe, Drago Diklić, 18. ožujka 2023. godine.

Drago Diklić – „Zagreb je najlepši grad“

Drago Diklić 2019. je godine proslavio 65 godina svoje zaista bogate i svestrane karije, a četiri godine kasnije u zagrebačkoj će Tvornici održati koncert u čast svom dragom prijatelju. Pjevač, skladatelj, jedan od začetnika privatne diskografije, violinist, saksofonist, interpretator, glumac, menadžer, organizator brojnih festivala, koncerata, glazbenih i zabavnih manifestacija samo su neka od zanimanja u kojima se Drago okušao i kojima je obilježio hrvatsku glazbenu scenu. Za svoj je rad dobio brojna odličja i nagrade, a među njima je i Porin za životno djelo koji mu je uručen još 2011. godine. Jedan od najvažnijih predstavnika zagrebačke škole šansone svoju ljubav prema glazbi još uvijek dijeli s publikom koja rado sluša njegov moćan glas. Svoje je prve pjesme, ''Još samo večeras'' i ''Oprosti, volim te'' Diklić skladao još 1963. godine. Skladbe su iste godine priznate na čak dvama festivalima, Zagreb 63 i Opatija 63, a s istom emocijom odzvanjaju i danas. Pjesme poput ''Zagreb je najlepši grad'', ''Vse Bum Zapil'', ''Opet si plakala'', ''Ja ljubim'', ''Domovino moja lijepa'' ili ''Moja draga'' pravi su evergreeni. S jedne strane romantik, a s druge strane pravi zagrebački fakin, Drago će pokazati kako zvuči kada iskusni glazbenik izvodi neke od najljepših i najznačajnijih numera hrvatske glazbe.

Drago Diklić – „Oprosti, volim te“

Osim vlastitih pjesama, Drago Diklić izvodit će i pjesme Ive Robića kao hommage velikom i dragom prijatelju te glazbeniku koji je zaslužan za postojanje popularne i autorske glazbe uopće na našim prostorima. 28. siječnja ove godine obilježavala se stota godišnjica od rođenja ovog svestranog i profesionalnog glazbenika, jednog od najpoznatijih i najznačajnijih vokala, koji je svirao klavir, klarinet, saksofon, flautu i kontrabas, bio prvim pobjednikom Opatijskog i Zagrebačkog festivala te prvim vokalom solističke gramofonske ploče, ''Pjeva Vam Ivo Robić'', koju je objavio Jugoton 1956. godine. Svojim međunarodnim uspjehom i pionirskim pothvatima ostavio je trag u povijesti glazbe uopće, a njegove besmrtne pjesme odzvanjaju i danas. Iako je Ivo Robić vjerojatno najpoznatiji kao autor pjesme koju izvodi Frank Sinatra ''Strangers In The Night'', odnosno skladbe ''Stranci u noći'', čitav je njegov opus smatran jednim od najcjenjenijih.

Ivo Robić – „Stranci u noći“

''Samo jednom se ljubi'', ''Mala djevojčica (Tata kupi mi auto)'', ''Morgen'', ''U tihoj noći'', ''Ta tvoja ruka mala'', ''Jabuke i trešnje'', ''Zbog čega te volim'' hitovi su koje se još uvijek iznova izvode i interpretiraju, a Drago Diklić izvest će ih za zagrebačku publiku 18. ožujka.

Ivo Robić – „Ta tvoja ruka mala“

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 12 eura pronađite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 15 eura.

 

Podijeli događaj: