DJ HELL @ Peti Kupe

DJ HELL @ Peti Kupe

Peti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za "DJ HELL @ Peti Kupe", 07.05.2022. u Peti kupe, Zagreb

DJ HELL, ikona svjetske Underground scene nastupa 7. svibnja u PETOM KUPEU

 

Kada je u pitanju popis pionira njemačke scene elektroničke glazbe, Helmut Josef Geier, pod umjetnički imenom DJ Hell, uvijek se nalazi među prvima. DJ Hell ikona je Underground scene, DJ i producent koji je na sceni već 40 godina, a i dalje neumorno nastupa u klubovima diljem svijeta i objavljuje od kritike i publike hvaljenje albume. Posljednja suradnja dogodila se sa poznatim umjetnikom Jonathan Meeseom. Kada je Hell pitao Jonathana Meesea želi li dizajnirati omot za Hellov album House Music Box, odmah je rekao da. Pokazalo se da je uvažavanje obostrano. Dogovorena je eksperimentalna studijska sesija kako bi se istražilo hoće li polarizirajuće jezične izvedbe Jonathana Meesea razviti vlastitu kvalitetu u vezi s Hellovom glazbom. Meese je dao ideje za tekst a, Hell je pripremio instrumentale koji su uzeli u obzir i Hellove stilske interese i Meeseove glazbene uzore - od DAF-a preko Sisters of Mercy do Kraftwerka. „DJ Hell: U mnogim razgovorima postalo mi je jasno koliko je zapravo zaljubljenik u glazbu i koliko različitu glazbu poznaje. I iznad svega: koliko glazba služi kao izvor inspiracije za njegovu umjetnost.“

 

Od Love Paradea do Boiler Rooma, rezidencija u berlinskom Trezoru, E-Werku i Watergateu te kultnom Limelightu u New Yorku, osnivanja nekoliko cijenjenih izdavačkih kuća te suradnje s velikim glazbenim imenima, DJ Hell je od početka 80-tih jedan od najtraženijih i najutjecajnijih umjetnika na sceni. “Bio sam usko vezan uz njemačku eksperimentalnu glazbu 60-tih i 70-tih. Tada nije bilo komercijalnih težnji, sve je bilo podređeno eksperimentiranju” - objasnio je jednom izvor svoje inspiracije. Njegov posljednji uspjeh pozicija je kustosa u Muzeju moderne elektroničke glazbe (MOMEM) u Frankfurtu.

 

Kao osnivač i umjetnički direktor DJ Hell više od 20 godina vodi uspješnu izdavačku kuću International Deejay Gigolo Records na kojoj izdaju velikani scene kao što su Jeff Mills, Dave Clarke, Tiga, Laurent Garnier, KLF, Miss Kitti i Tuxedomoon. Već s prvim samostalnim singlom DJ Hell obarao je rekorde; pjesma “My Definition of House Music” iz 1997. postala je klupski hit s preko sto tisuća prodanih primjeraka. Na albumima koji su uslijedili gostuju imena poput Bryan Ferryja, Peter Krudera i P. Diddyja.

 

DJ Hell ikona je ne samo glazbenog već modnog svijeta, ili kako je jednom objasnio ujedinjuje te dvije umjetnosti kao što su to radili David Bowie i Grace Jones. Osim što je radio glazbene podloge za revije Donatelle Versace, Hugo Bossa i Raf Simonsa, časopis GQ ga je proglasio čovjekom godine, a njegov vlastiti dizajn i ime često se pojavljuju na raznim modnim proizvodima.

Facebook: https://www.facebook.com/DJHellOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/djhellofficial

line up:
DJ HELL - International Deejay Gigolo
BSSIDE - Audio Control / Idisim