Discoton w/ Dave Lee (JN), KON, Ilija Rudman & Antonio Zuza

Discoton w/ Dave Lee (JN), KON, Ilija Rudman & Antonio Zuza

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Discoton w/ Dave Lee (JN), KON, Ilija Rudman & Antonio Zuza, 16.09.2023. - 17.09.2023. u Peti kupe, Zagreb

Bio je jedan od prvih umjetnika koji su uključili disco elemente u house glazbu, a kažu da nitko ne tretira groove s toliko brige i pažnje kao on. Od 1988. stvara i zagovara soulful, disco i vokalni house, a još uvijek ga se smatra jednim od najvjerodostojnijih i najtraženijih autora na globalnoj sceni. Legendarni DJ, producent i remikser Dave Lee, nekad poznatiji kao Joey Negro, stiže 15. rujna u Peti Kupe na novo izdanje programa Discoton! Tijekom 90-ih i 2000-ih pa sve do danas, Dave Lee je producirao nevjerojatan broj ploča i remiksa pod raznim imenima i za neke od najvećih svjetskih izvođača, uključujući Roxy Music, Boba Marleya, Pet Shops Boys, Dianu Ross, Grace Jones, Lionela Richieja i Mariah Carey. Uz autore kao što su Nile Rodgers, Daft Punk, Jamiroquai i Dimitri from Paris, jedan je od najvažnijih promotora disca u 21. stoljeću.

I nakon više od tri desetljeća aktivnosti, diskografija Davea Leeja nedvojbeno je jedna od najimpresivnijih u dance glazbi, dok mu je duboko razumijevanje kao selektora na plesnom podiju osiguralo status jedan od najvažnijih umjetnika plesne glazbe svih vremena.
Uz njega, u ovom izdanju Discotona nastupa još jedan veliki disco znalac. Posvećeni glazbeni rudar, maestro remixeva i selektor iz snova samo su neki od epiteta kojima se diči KON. King of Nothing, kako se sam prozvao, ima veliko iskustvo skupljanja ploča još od 1976. godine. Kao mlađi tinejdžer bio je fasciniran umijećem majstora hip hopa što ga je navelo da se i sam okuša u vještinama miksanja, a u ranim 90-ima i u produciranju glazbe.
Nakon što je udahnuo novi život i nekim klasičnim pločama, obuzela ga je strast prema remiksiranju po čemu je poznat i danas. Njegovi remixevi za izvođače kao što su Chaka Khan, Donna Summer i George Benson imaju mitski status, a sposobnost navigiranja plesnim podijem dovela ga je u najpoznatije svjetske klubove.

Pravu podršku pružit će im Ilija Rudman i Antonio Zuza, najveći zagovaratelji disco zvuka u ovim krajevima.

Dave Lee
https://soundcloud.com/daveleezr

KON
https://soundcloud.com/kon

Ilija Rudman
https://soundcloud.com/ilija-rudman-music

Antonio Zuza
https://soundcloud.com/antoniozuza

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.