Dan Stuart (USA) with Don Antonio / Tvornica kulture / 01/04/2019

Dan Stuart (USA) with Don Antonio / Tvornica kulture / 01/04/2019

Tvornica kulture, Zagreb

O događaju

Legendarni frontmen američke grupe Green on Red, Dan Stuart koji je u dosadašnjoj karijeri objavio preko trinaest albuma, bilo da je u pitanju Green or Red, Danny & Dusty (gdje mu društvo pravi Steve Wynn iz benda The Dream Syndicate) ili kao solo umjetnik, održat će koncert u Tvornici kulture u ponedeljak, 1. travnja, u sklopu svoje europske turneje na kojoj promovira aktualni album "The Unfortunate Demise Of Marlowe Billings", gdje će nastupati kao duo uz pratnju zagrebačkoj publici već poznatog Antonio Gramentierija (Don Antonio).

Ulaznice po cijeni od 35 (promo ; ograničen kontigent), 45 (pretprodaja) i 60 kuna (na dan koncerta) preko sustava Entrio.

Koncert počinje od 21 sat, a nastavak je uspješne suradnje koncertne agencije Rock Svirke iz Beograda i zagrebačke Tvornica Kulture koji stoje i iza prošlogodišnjih odličnih koncerata Elsiane i Emma Morton & the Graces u Tvornici.

Možda je način na koji čovjek napusti zabavu značajniji od onoga kako je na nju došao. Dan Stuart, nekadašnji član benda Green on Red, objavio je novu knjigu koja stiže u pratnji njegovog posljednjeg studijskog LP izdanja, oba nazvana identičnim imenom „The Unfortunate Demise Of Marlowe Billings“.

"Elena": https://www.youtube.com/watch?v=xe8B56GuZgQ

I pisani i studijski uradak zajedno su ugledali svjetlost dana 20. srpnja, a s njima u društvu je i CD sa šest ekstra pjesama i četverostruki CD koju čini audio verzija knjige.

Album je ostvaren u suradnji sa producentom/gitaristom Danny Amisom, osnivačem grupe Los Straightjackets i nekadašnjim članom benda The Raybeats. Obojica su živjeli u Mecixo Cityu i individualno snimali s Gabriel Lópezom koji svira u bendovima Twin Tones i Sonido Gallo Negro.

"Gonna Change": https://www.youtube.com/watch?v=5dF9sgBohsU

Oba djela su neka vrsta noir putopisa kroz strane pejzaže, stvarne i izmišljene, uzvišene i strašne i preispituju da li ljubav može preživjeti u svijetu izdaje i nasilja. Na ploči sudjeluju glazbenici iz Meksika, Italije, New Yorka i San Franciska, dok se radnja knjige odvija između Oaxacae, New Yorka i Mexico Citiya. Stuartov alter ego Marlowe Billings je naš glazbeni i fiktivni vodič, pa se zaista može slušati album dok se čita knjiga i tako se zadovoljstvo udvostručava.
Dan Stuart je muzičar i kantautor koji je nekada bio na čelu Green on Red, grupe koja je povezana i sa losanđeleskom Paisley Underground scenom tijekom osamdesetih i počecima takozvanog Americana pokreta. Green on Red su prestali s radom 2002. godine i ponovo se ujedinili 2006. kada su nastupali u rasprodanoj londonskoj Astoriji pred dvije tisuće posjetitelja. Stuart je u dosadašnjoj karijeri objavio preko trinaest albuma bilo da je u pitanju Green or Red, Danny & Dusty (gdje mu društvo pravi Steve Wynn iz benda The Dream Syndicate) ili solo rad.

"What are you laughing about": https://www.youtube.com/watch?v=uEy5tORiy6o

Na zakazanoj europskoj turneji s njim će nastupati talijanski gitarista Antonio Gramentieri, nekadašnji član sastava Sacri Cuori, a sada lider projekta Don Antonio s kojim je objavio debi album prije dvije godine. Održao je brojne koncerte širom europskog i američkog kontinenta, a nastupao je i kao predgrupa i član benda Alejandro Escovedo. Stuart i on surađivali su na prethodna tri albuma kalifornijskog muzičara.

"Gringo Go Home": https://www.youtube.com/watch?v=CXYa-BHYTiU

Website: http://www.marlowebillings.com
Facebook: https://www.facebook.com/DanStuartMusic
Instagram: https://www.instagram.com/marlowebillings/
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Stuart
Twitter: https://twitter.com/MarloweBillings
BandCamp: https://danstuart.bandcamp.com
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/4415082
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6FCehEyXrmXqtjsmzFyZnf