CYCLE pres. Kai Alcé

CYCLE pres. Kai Alcé

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za CYCLE pres. Kai Alcé, 10.02.2023. - 11.02.2023. u Peti kupe, Zagreb

U najavi prošlog CYCLE partija u Petom Kupeu, najavili smo da ćemo u ovoj sezoni prezentirati naš intiman izbor najboljeg od današnje house/techno DJ scene. Aleqs Notal je na tom partiju pokazao što je masterclass DJing i punom klubu priuštio više sati neprekidnog plesa. Sada na red dolazi jedan od simbola US house glazbe - Kai Alcé!


Kai je jedan od onih artista koji kroz više desetljeća prisutnosti na sceni nadilaze trendove te postaju simbolima cjelokupne clubbing kulture. Iako rođen u New Yorku, njegov glazbeni univerzum oblikovan je u Detroitu i to na jednom od ključnih mjesta moderne glazbe – klubu Music Institute. No, njegova afirmacija kao producenta i DJ-a počinje u Atlanti početkom 2000ih, izdanjem za Brett Dancerov Trackmode label. Već na prvoj ploči je bila jasna Kaieva vizija house glazbe, i utjecaji već afirmiranih legendi kao što su Theo Parrish, Moodymann i Omar S. Uslijedio strelovit uspon na svjetskoj house sceni i izdanja za neke od najbitnijih labela današnice (Mahogani, Real Soon, FXHE..), a Kaijevo ime je postalo sinonim za vrlo specifičan pristupu soulful plesnoj glazbi. Svega je nekoliko producenata i DJa s toliko prepoznatljivim potpisom. Sofisticirano i classy, ali beskompromisno funky.


Pokretanjem vlastitog labela NDATL, Kai je reafirmirao poziciju vokalnog housea kao esencijalnog dijela žanra, uz izdanja ključnih artista (Larry Heard, Mr G, Theo Parrish, Claude Young, Mike Huckaby…), s poslovično odličnim DJ friendly remiksevima koji su u torbama većini top DJa današnjice. Upravo ovaj presjek glazbe izdane za NDATL labela daje uvid u univerzum Kaia kao vanserijskog DJ-a koji je jednako “doma” u Panorama baru, Pariškom DJOONu ili na LGBTQ balroom ekstravaganciji. U to se imao priliku uvjeriti i onaj dio zagrebačke publike koji je bio na jednom od prethodnih Kaijevih posjeta Zagrebu. Za one koji nisu bili (a i za one koji jesu) - ovo je jedinstvena prilika da svjedočite ekstravagantnom talentu ovog velikana house glazbe.


Kai Alcéu pridružit će se CYCLE domaćini Jan Kinčl i Matija Duić, a večer će otvoriti mladi, up and coming DJ Lovro Baletić.


Vidimo se!


∙ Kai Alcé (NDATL, USA)
∙ Jan Kinčl (CYCLE, Cycle Records)
∙ Matija Duić (CYCLE, Adriatic Social Club)
∙ Lovro Baletić (CYCLE)

Podijeli događaj: