Činčila // KSET

Činčila // KSET

location-iconKSET, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Činčila // KSET, 22.10.2022. u KSET, Zagreb

Sarajevski alternativni rok bend Činčila najavljuje koncert 22.10.2022. u KSET klubu u Zagrebu, sa početkom u 21:00h.
Činčila je autorski, alternativni psihodelični funk-rock grunge bend, osnovan 2012. godine u Sarajevu. Spoj prijateljstva, muzike i likovne umjetnosti je glavni koncept benda. Činčila uključuje u svoje nastupe likovnu umjetnost, performans i kostimografiju, sve u cilju stvaranja jednog kompletnog i usko povezanog artističkog izražaja.
Vanja Solaković frontmen i idejni tvorac grupe često ističe da je kosmička energija uvijek bila glavni pokretač kreativnog rada benda Činčila. Ova energija se manifestuje kroz zvuk koji bend stvara, a onda taj zvuk utječe na vizije likovnih oblika i obrnuto, zato je Činčila poznata i po autentičnim umjetničkim performansima, u kojima koriste zvuk, boju i tjelesni performativni izražaj, sve u svrhu stvaranja zvučnog i vizuelnog djela u momentu.
Bend Činčila je brzo stekao medijsku pažnju i popularnost u svijetu alternativne muzike nakon izdavanja prvih par singlova i albuma prvijenca, pod nazivom ;Šta znam;. Uslijedili su mnogobrojni nastupi uživo, tako da Bend iza sebe ima više samostalnih koncerata, izložbi i festivala, kako lokalno, tako i u regiji, a jedan od za njih najznačajnih je i i nastup na Exit-u, u Novom Sadu, 2017. godine. Bend je objavio i svoj drugi studijski album „Bez oblika“ 2019. godine.. Pored mnogih učešća na regionalnim alternativnim festivalima, bend je nominovan i za najbolji video na Adria Muzzik Video Awards 2021 za najbolji regionalni animirani video spot.

Bend Činčila je poznat po jako energičnoj svirci u koju uvijek uključuju autentičan performans, scenski nastup i vizualnu umjetnost, tako će i ovaj put bend prirediti publici veoma zanimljiv i opširan sadržaj. Repertoar koji će ovaj sastav izvoditi se sastoji od miksa pjesama sa njihova dva studijska albuma „Šta Znam“ i „Bez oblika“.
Koncert u Zagrebu je samo jedna od lokacija na njihovoj balkanskoj turneji 2022. godine.

FB: https://www.facebook.com/CincilaSarajevo/
IG: https://www.instagram.com/cincila_band/?hl=en
YT: https://www.youtube.com/c/ČinčilaSarajevo
Bandcamp: https://chinchilla.bandcamp.com/

 

Podijeli događaj: