BOA - OSAMDESETE!

BOA - OSAMDESETE!

Tvornica kulture, Zagreb

O događaju


OSAMDESETE i Menart BPM VAM PREDSTAVLJAJU:BOA 11.4. U TVORNICI KULTURE!

Godinu dana nakon izvrsnog nastupa u Vintage Industrial baru, kultni zagrebački predstavnici art – rocka, grupa BOA, 11. travnja dolazi u Tvornicu kulture! Koncert je dio projekta pod nazivom OSAMDESETE, kojem je okosnica izložba u HDLU – a setlista bit će pravo iznenađenje mnogima jer su na repertoaru, za promjenu, isključivo pjesme iz osamdesetih godina. Eventualno, poručuje Boa, se potkrade koja pjesma iz ranih devedesetih kao što je fantastična „Kao mir“ s Josipom Lisac. U prodaji je samo 250 ulaznica!

Boa će izvesti ono najbolje zbog čega su stekli status jednih od predstavnika  osamdesetih i zbog čega su održali stotine koncerata pred tisućama obožavatelja, a na popisu su: : "Tako lijepa" i "Za vezu je potrebno dvoje", "Milion", "Svi tvoji poljupci“, "Stup od soli" , "Jer ljubav je"...

Njihov „drugačiji“ rock u odnosu na tadašnji zvuk Haustora, Filma, Azre – djelovao je vrlo moderno i svjetski na tragu senzibiliteta Petera Gabriela, Simpe Mindsa, Talking Headsa i sličnih. U periodu od 1981. do 1984.  izdali su tri izvrsna albuma nakon čega slijedi diskografska stanka. Nazivaju ih i primjerom intelektualnog popa, zbog čega su u uvršteni u rock enciklopediju talijanskog Rockstara. Upravo na ta tri albuma iz ranih osamdesetih ( „Boa“, „Ritam strasti“, „Govor tijela“ ) nalaze se pjesme koje će činiti većinu setliste u Tvornici kulture.

Boa danas nastupa u sastavu Mladen Puljiz, Zvonimir Bučević – Buč, Darko Braje, Slavko Remenarić, i Mladen Malek, a grupi su poseban doprinos dali Paolo Sfecci, Damir Košpić i Igor Šoštarić.

Osim već spomenutih bendova koji su svojom glazbom utjecali na zvuk Boe, na grupu su i snažan utisak ostavili grupe Yes, King Crimson, Genesis, David Bowie, Roxy Music ili Peter Gabriel. Zagreb ih najbolje pamti po svirkama u SC-u, Jabuci ili Lapidariju te naravno po nastupu na Maksimirskom stadionu ispred Davida Bowiea 1990.

Prve demo snimke snimili su u studiju Radio Zagreba uz pomoć prijatelja Paola Sfecija, a krajem 1981. demo snimka pjesme "Stol" dolazi na prvo mjesto top liste beogradskog Studija B. i time se širi interes za sastav. Krajem istine godine snimaju prvi album „BOA“ u Švedskoj koji je iznjedrio hit „Milion“ te koji je podigao prašinu jer su ga zamalo etiketirali kao „šund“. Albumi s takvom oznakom bili bi znatno skuplji zbog poreza na šund, ali finalno su proglašeni najperspektivnijom grupom godine.

Drugi album Ritam strasti izlazi nedugo nakon albuma „Boa“ – krajem 1982., a njime su etablirali svoj status i kod publike i kod kritičara. Kako i ne bi uz pjesme poput "Jer ljubav je", "Vrijeme može čekati", "Dođi"...Albume su u tom periodu izdavali godinu za godinom te su 1984. izdali „Govortijela“.  Publika s oduševljenjem prihvaća album na kojem se nalaze neki od najvećih hitova grupe: "Tako lijepa" i "Za vezu je potrebno dvoje".

Nakon višegodišnje stanke, Boa se ponovo okuplja i 1990. Izdaje album „Prvi val“ na kojem se nalaze pjesme „Svi tvoji poljupci“ i „Stup od soli“.  

Velika uvertira u mali i energični koncert u Malom Pogonu Tvornice kulture, 11. travnja.

U prodaji je samo 250 ulaznica!
Pretprodajna cijena iznosi 45,00 kn, a na dan koncerta bit će 55 kn.
Ulaznice možete kupiti u Tvornici kulture, na svim Entrio prodajnim mjestima i online putem sustava
www.entrio.hr.