balans + Elena // KSET

balans + Elena // KSET

location-iconKSET, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za balans + Elena // KSET, 09.09.2022. u KSET, Zagreb

U petak, 9. rujna u KSET po prvi puta stiže balans – ljubljanski noise i bunkerpop/eterični darkwave/psihodelični lo-fi trojac koji je teško staviti u jedno žanrovsko opredjeljenje, a lokalnu podršku pružiti će im eksperimentalni altrock bend Elena.

Eng. uncanny - čudno ili misteriozno, posebice na uznemirujući način; jezovito, sablasno.

Kada bi vas psihoanalitičar na fotelji u ugodnoj sobi s baršunastim zavjesama i blago prigušenim svijetlom ispitivao o vašem sinoćnjem snu koji vas je začudio, blago isprepadao, izbacio iz stvarnosti i onda vas nasilno u nju vratio uz mokar i hladan znoj na leđima, možda biste pronašli riječi koje bi se mogle staviti u opis ovog eventa, odnosno u opis balansa. A možda je balans bio soundtrack tog sna, samo što to vi još ne znate. Uz noise pop, krautrock, postpunk, psihodeliju i već nabrojane žanrove iz prve rečenice ovog opisa, balans svoju viziju, odnosno san, postepeno gradi ritam mašinom, darkwave basom i misterioznim vokalom. Njihovu glazbu upotpunjuju detalji pažljivo smišljenog vizualnog imidža, a pri tom nerijetko surađuju s mnogim umjetnicima. Balans su Kristin Čona na vokalima, električnoj i bas gitari, Andrej Pervanje na bas gitari, vokalu, i ritam mašini te Jan Kmet na drumpadovima, bubnju i ritam mašini.

Yt: https://www.youtube.com/channel/UCeewgA5qWAW4ZpncB92IaIQ

Bc: https://balans.bandcamp.com/

Ig: https://www.instagram.com/____balans____/

Elena je bend iz Zagreba kojeg čine Lucija Gašpari kao vokal, bubnjar Dejan Lipovac, basist Ivan Periša i gitarist Elvis Mikac. Skloni su eksperimentiranju, a svoju glazbu opisuju kao alternativni rock. Moglo bi se reći da također naginju mračnijoj atmosferi i gradnji specifičnog ambijenta, no kako je projekt još poprilično mlad, biti će zanimljivo pratiti u kojem pravcu će nastaviti. 2021. godine, Elena je izbacila svoj prvi album pod nazivom „Kaos u vremenu kojeg nema“, a najavio ga je singl „Ja sam sve“.

Bc:  https://elenaband.bandcamp.com/releases

Yt: https://www.youtube.com/watch?v=6fcF9xPRQB8

Ulaz se otvara u 20h.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba.

Podijeli događaj: