ATHEIST RAP - 30 godina postojanja

ATHEIST RAP - 30 godina postojanja

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za ATHEIST RAP - 30 godina postojanja, 15.11.2019. u Klub Boogaloo, Zagreb

ATHEIST RAP - 30 godina postojanja
petak, 15.11.2019.
Boogaloo, ZG

Čuveni punk rockeri Atheist Rap iz Novog Sada vraćaju se u Zagreb! Nakon niza nastupa diljem regije i rasprodanog zagrebačkog koncerta u sklopu programa Sviraj Stare, 15. studenog dolaze u klub Boogaloo na veliki jubilej povodom 30 godina postojanja.

Uz Atheiste su odrastale mnoge generacije koje su dijelile njihov senzibilitet skrojen od anti-ratnih stavova i sarkastičnog humora. Osnovani davne 1989. godine punu afirmaciju doživjeli su već prvijencem "Maori i Crni Gonzales" (1993). Kroz fanzine i poluprivatne kanale album nalazi put i do slušatelja na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pjesma "Wartburg limuzina" dovozi ih na sam vrh svih top lista na kojima je bila emitirana. Albumom nasljednikom "Ja eventualno bih ako njega eliminišete" iz 1996. zaredali su punk rock hitove "Godina kulture", "Car core", "Fatamorgana" i druge, dok na trećem "II liga zapad" (1998.) singlovima "Zapadna Europa", "Letnji hit" i "Dr.Pop" potpuno osvajaju srca publike širom regije. I nakon tri legedarna albuma i dalje su stvaralački aktivni te im ukupna diskografija broji šest studijskih albuma, best of album, DVD live izdanje i album izdan uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda. Čitavo vrijeme ne posustaju ni u koncertnim aktivnostima – samo tijekom prošle godine odsvirali su više od 50 koncerata!

Proteklih godina nastupali su na svim većim i značajnijim festivalima na ovim prostorima, a među karijerne uspjehe svakako se ubraja i da su pozornicu dijelili s bendovima NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, Green Day i mnogim drugima. Tijekom ljeta 2011. svirali su u kultnom klubu Barfly u Camdenu (London, UK) i na Rebellion festivalu u Blackpoolu koji je protekao u obilježavanju jubileja 35 godina postojanja punk pokreta u Britaniji i svijetu. Od drugih zanimljivosti valja istaknuti i da su članovi Atheist Rapa akteri srpsko-kanadskog filma "Slaughtera Nicka za predsjednika" (Slaughter Nick For President) koji je 2012. godine na Zagreb Film Festivalu osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film. Atheist Rap nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović - Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov - dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov - Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić - Leki (bas gitara).

Ovi veterani scene čitavu karijeru uspješno su gradili po svom principu, a uz ikone poput KUD Idijota ili Hladnog piva drže titulu stupa scene koji je zaslužan za razvoj punk rocka na ovim prostorima. Jubilarni koncert u klubu Boogaloo 15. studenog svojevrsna je lektira koja će ih u slavljeničkom tonu prikazati i uistinu punoj sviračkoj snazi s izuzetnom energijom kakvu odašilju već tri desetljeća.

Ulaznice u pretprodaji 50 kn, a na ulazu 65 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Dirty Old Shop (Tratinska 18)
• Rockmark (Berislavićeva 13)
• Entrio.hr

----------------------------------------
Dostava Zvuka

Podijeli događaj: