Afion u Boogaloou!

Afion u Boogaloou!

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Afion u Boogaloou!, 17.06.2022. u Klub Boogaloo, Zagreb

“Treći bilbil” stiže u Boogaloo! Novi Afionov album konačno će imati promociju kakvu zaslužuje u Zagrebu. Za ovu iznimnu svečanost valja si pribilježiti petak, 17. lipnja.

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks...), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi "akustični zvuk s energijom rock'n'roll benda" (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova prva dva studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.
Članovi: Lidija Dokuzović - glas, Aleksandar Jovevski - kaval, Jesper Nordberg - kontrabas, Danijel Maoduš - gitare, Nenad Kovačić – udaraljke, glas.
Facebook: https://www.facebook.com/Afion-86273103431/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ldSa530m49E
Dokumentarni film Marka Dimića: Razarajući Afion, 2010., Produkcija HRT
https://vimeo.com/113585566
Koncert je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Podijeli događaj: