1st Anniversary x Discoton w/ Greg Wilson

1st Anniversary x Discoton w/ Greg Wilson

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 1st Anniversary x Discoton w/ Greg Wilson, 25.03.2023. - 26.03.2023. u Peti kupe, Zagreb

Godina dana brzo je prošla, a Peti Kupe se za to vrijeme etablirao kao nezaobilazna točka noćnog života i kulture u Zagrebu. Prvi rođendan pravo je vrijeme i za lansiranje nove večeri Discoton kojom će na svoje doći ljubitelji disco zvuka i sličnih žanrova. Za ovu prigodu u Peti Kupe se vraća Greg Wilson, koji je bio i prvi inozemni gost nakon otvaranja kluba.

Ovaj legendarni DJ, aktivan već 47 godina, smatra se pionirom miksanja u Velikoj Britaniji te ocem electro-funk zvuka. Znameniti klub Hacienda u Manchesteru angažirao je Wilsona još 1983. kao prvog specijalista za plesnu glazbu, a bio je i prvi DJ koji je miksao uživo na britanskoj televiziji.

Njegov Essential Mix za BBC Radio 1 iz 1999. ima mitski status jednog od najuspjelijih izdanja te dugogodišnje serije mikseva. Greg Wilson nosi i titulu jednog od najboljih remixera svih vremena. Njegov pečat dobila su brojna izdanja velikih izvođača kao što su Grace Jones, The XX, Groove Armada, Bryan Ferry, Talking Heads i Missy Elliot, ali i našeg Ilije Rudmana.

Upravo IIija Rudman, kao i Antonio Zuza, će uz Wilsona ponoviti sjajnu atmosferu kakvu smo doživjeli prije godinu dana.

Podijeli događaj: