Večeri dalmatinskog galeba

Večeri dalmatinskog galeba

location-iconMartinska, Šibenik

More about the event

Buy tickets for Večeri dalmatinskog galeba, 22.07.2022. - 23.07.2022. in Martinska, Šibenik

Powered by Slurp! festival

Nesigurna vremena trenutnih društvenih okolnosti, u širem europskom i globalnom okruženju, rezultirala su kreiranjem i pokretanjem jednog novog, i preslatkog malog festivala - VEČERI DALMATINSKOG GALEBA - koji u ljeto 2022. doživljava svoju prvu praizvedbu na lokaciji Martinske u Šibeniku.

‘Dalmatinski galeb’ važi za danas već zaboravljeno, a izvorno nasljeđe tradicije dalmatinskog podneblja. Iako se na prvu u današnjoj ‘pc’ komunikaciji naziv može pričiniti seksističkim, na Večerima dalmatinskog galeba se iluzorno i nostalgnično prisjećamo gospode koja su nekad bili i - gentlemani.

Za razliku od novih generacija koji bi sve ‘odmah i na silu', dalmatinski galebi su: koristili danas zaboravljene tehnike bon-tona, oni su šarmirali dame na godišnjem odmoru, bili kulturni, poznavali po nekoliko stranih jezika, nikad nisu bili neuredni ili neugledni, i što je najvažnije - znali su da 'ne znači ne', i nikad nisu bili nasilnici, niti grubijani.

Na ovom događanju pokušati ćemo nostalgično oživjeti atmosferu ‘terase hotela Solaris ili Olympia iz ’78.’, uz glazbene podloge Bossa Nove, Italo Disca, starog soula & funka, poznatih melodija sa San Rema,…, te ispijanje Amara, Aperol Spritza, Negronija, i ostalih ljetnih, osvježavajućih napitaka,…

Za nulto izdanje očekuju vas dvodnevni program sa cijenjenim izvođačkim imenima:

Petak, 22.07.
Live on stage.
VESNA PISAROVIĆ I NAŠA VELIKA PJESMARICA
+ Vinyl DJ set by Mr. Dirty Hairy

Subota, 23.07.
MARISOL
+ Vinyl DJ set by Stipe ‘Jazzy’ Širinić

Share event: