Treća je dječja - Sunčasta

Treća je dječja - Sunčasta

location-iconGradsko kazalište Požega, Požega

More about the event

Buy tickets for Treća je dječja - Sunčasta, 18.05.2024. in Gradsko kazalište Požega, Požega

Treća je dječja - Sunčasta / Mali Teatar

TATA SLIKOVNICA: SUNČASTA

TEKST: ZORAN VAKULA

REŽIJA, DRAMATIZACIJA: IGOR BAKSA

IGRAJU: IGOR BAKSA, MIRNA OSTROŠIĆ / TENA PATAKY

GLAZBA: IGOR BAKSA

TRAJANJE: 35 MINUTA

UZRAST: 3 – 9 GODINA 

Tati Slikovnici se u ovoj priči pridružuje jedna od njegovih prijateljica Teta NeMirna ili Tena Tena! Zajedno glume, sviraju i izvode osunčanu slikovnicu “Sunčasta” koju je napisao legendarni meteorolog Zoran Vakula, a ilustrirao isto tako glasoviti Nik Titanik!

Predstava SUNČASTA  je interaktivna predstava koja objedinjuje dramsku, literarnu i glazbenu umjetnost. "Sunčasta" je treća u planiranoj seriji meteoslikovnica "Vremenaste priče". Cilj im je educirati, približiti neke često spominjane meteorološke termine djeci, osobito starije vrtićke skupine i nižih razreda osnovne škole, kako bi bolje razumjeli i imali koristi od meteoroloških informacija.

Sunčica se jednog dana probudila, otvorila prozor i rekla: “Dobro jutro, Sunce!”

Ali sunca nije bilo.

Što se događa sa suncem kad ga nema, je li sunce dobro ili može postati opasno, te mnoga druga pitanja uz "najsjajniju zvijezdu" tema su ove super zabavne predstave. Ova ljetna hit predstava Tate Slikovnice odigrana je dvadesetak puta diljem Hrvatske, a djeca u njoj sudjeluju na mnoge načine: raspravljajući s Tatom Slikovnicom, pjevajući, plešući i smijući se s Tetom NeMirnom i Tetom Tenom.

 

 

Share event: